Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sora lui Cioacă a primit aviz favorabil pentru plasamentul nepotului său

Joi, 31 Ianuarie 2008 (17:05:00)


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a dat, joi, aviz favorabil pentru plasamentul copilului poliţistului Cristian Cioacă către sora acestuia, decizia finală urmând să aparţină Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Mihaela Maxim, dierctoarea DGASPC Braşov, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că instituţia pe care o conduce a depus, joi, dosarul cu avizul favorabil pentru mătuşa pe cale paternă a micuţului Patrik, cu toate că şi părinţii Elodiei Ghinescu au solicitat plasamentul acestuia pe perioada în care Cioacă va sta în arest.

"Noi am făcut o anchetă amplă în acest caz, consultând psihologi, asistenţi sociali de la Braşov şi Argeş, şi am constatat că familia pe cale paternă a copilaşului, respectiv mătuşa acestuia, este mai îndreptăţită să îl primească în plasament. Decizia finală însă nu ne aparţine nouă, ci Tribunalului pentru Minori", a spus Maxim.

Potrivit sursei citate, atât familia pe cale paternă, cât şi cea pe cale maternă îndeplinesc condiţiile necesare pentru a-l întreţine pe Patrik, în vârstă de trei ani, dar că este "spre binele copilului" să stea cu mătuşa lui, Ana-Maria Ene, sora lui Cioacă.

La baza deciziei DGASPC Braşov a stat faptul că tatăl copilului, Cristian Cioacă, a făcut o solicitare în scris prin care îşi dă acordul ca Patrik să fie încredinţat spre plasament surorii sale, iar în ultimele cinci luni copilul a stat la Piteşti, împreună cu bunicii pe cale paternă şi cu mătuşa sa.

"În această situaţie, apreciem că încă o încercare de a separa copilul de mediul în care a stat în ultimele luni ar fi traumatizantă pentru el", a adăugat directorul DGASPC Braşov.

În plus, DGASPC Braşov consideră că această alternativă "ar exclude riscul formării unei imagini negative a tatălui în ochii copilului, atâta timp cât există deja o stare negativă în ceea ce-l priveşte pe Cioacă" şi care s-ar accentua în cazul în care copilul ar locui cu bunicii pe cale maternă.

Atât socrii poliţistului Cristian Cioacă, cât şi sora acestuia au depus solicitări pentru plasamentul copilului la DGASPC Braşov, în data de 25 ianuarie, la o zi după ce Cioacă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sora lui Cioacă a primit aviz favorabil pentru plasamentul nepotului său .
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sora lui Cioacă a primit aviz favorabil pentru plasamentul nepotului său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte