Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Am discutat cu Frattini, care e convins că Guvernul va continua reforma Justiţiei

Joi, 31 Ianuarie 2008 (15:00:56)


Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu a susţinut, joi, că Franco Frattini, comisarul european pentru Justiţie şi Imigraţie, este conştient de hotărârea politică a Guvernului de la Bucureşti de a se implica în continuare în reforma Justiţiei.
  Meleşcanu, prezent la şedinţa Consilului Superior al Magistraturii, a precizat că a discutat, inclusiv miercuri seară, la telefon, cu comisarul Frattini.

"Punctul meu de vedere - şi acela a fost şi principalul mesaj pe care l-am transmis - este că, în pofidda «hârjonelilor» politice de la noi, ministrul intermar al Justiţiei urmăreşte tocmai ca acest mesaj politic să fie foarte clar: pentru noi reforma în Justiţie reprezintă o prioritate în continuare", a spus Meleşcanu.

El a adăugat că a văzut proiectul Raportului de ţară, care urmează să fie dat publicităţii în aceste zile de Comisia Europeană. Potrivit lui Meleşcanu, acest Raport nu este unul care evaluează starea Justiţiei din România, ci prezintă, "factual, ce s-a făcut şi ce rămâne de făcut", astfel încât, până la Raportul din iunie anul acesta, care va fi un raport de evaluare "într-adevăr" , autorităţile române ar trebui să ştie ce priorităţi să urmărească.

În opinia lui Meleşcanu, raportul care va fi prezentat în următoarele zile, "nu va fi nici pozitiv, nici negativ".

Ministrul intermiar a subliniat că procedura nu este numai de monitorizare, ci este de cooperare şi monitorizare şi, tocmai pornind de la această cooperare, România a trimis "corecturi". "Acest lucru s-a întâmplat. Am prezentat legi care s-au adoptat, acţiuni care au fost întreprinse şi de care sperăm că raportul va ţine seama, de toate observaţiile", a spus Meleşcanu.

În legătură cu raportul din vară în domeniul Justiţiei, Meleşcanu a spus că este greu să vorbească în numele succesorului său. "Am văzut evaluările alarmiste ale presei, însă nu cred că se poate pune problema activării clauzei de salvgardare dacă ne vom ţine de realizarea planului de acţiune pe care Guvernul şi l-a propus şi care a fost trimis la Bruxelles", a spus Meleşcanu.

În aceste condiţii, a apreciat Meleşcanu, "dacă se va reuşi adoptarea noilor coduri de procedură penală şi penal şi dacă se va reuşi înregistrarea de progrese în celelalte domenii, mai ales în ceea ce priveşte Agenţia Naţională de Integritate, va fi un raport în care jumătatea plină a paharului va fi mai mare decât jumătatea goală".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Am discutat cu Frattini, care e convins că Guvernul va continua reforma Justiţiei .
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Am discutat cu Frattini, care e convins că Guvernul va continua reforma Justiţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte