Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va include un Consiliu pentru afaceri europene, în subordinea directă a premierului

Joi, 31 Ianuarie 2008 (17:12:57)

Guvernul va include un Consiliu pentru afaceri europene, care va funcţiona în subordinea directă a premierului şi va asigura convergenţa direcţiilor politice, la nivelul Executivului, în procesul de gestionare a afacerilor europene şi de stabilire a priorităţilor României ca stat membru al UE.
  Consiliul se va reuni lunar sau ori de câte ori este necesar şi va avea ca atribuţii principale analizarea problematicii generale de pe agenda europeană şi stabilirea priorităţilor României în calitate de stat membru al Uniunii Europene, conform unei hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern, prin care a fost decisă instituirea sistemului naţional de coordonare a afacerilor europene, în vederea participării României la procesul decizional al instituţiilor UE.

Procesul de luare a deciziilor şi adoptare a poziţiilor României pe problematica afacerilor europene va fi coordonat la nivelul Guvernului, al Consiliului pentru afaceri europene, al Comitetului de coordonare a afacerilor europene, şi al grupurilor de lucru ale sistemului naţional de coordonare.

Instituţiile guvernamentale cu atribuţii în procesul de luare a deciziilor şi adoptare a poziţiilor României pe problematica afacerilor europene sunt Departamentul pentru Afaceri Europene, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei şi Finanţelor, precum şi celelalte ministere şi instituţii pe domenii specifice sectoarelor lor de activitate.

"Consiliul pentru afaceri europene se constituie ca structură distinctă, fără personalitate juridică, în subordinea directă a primului-ministru, pentru a asigura convergenţa direcţiilor politice, la nivelul Guvernului, în procesul de gestionare a afacerilor europene", se arată într-un comunicat al Guvernului.

În scopul asigurării coordonării inter-ministeriale a procesului de formulare a politicilor şi strategiilor din domeniul afacerilor europene, s-a decis şi constituirea Comitetului de coordonare a afacerilor europene, format din reprezentanţi ai ministerelor sau ai altor instituţii ale administraţiei publice centrale, la nivel de secretar de stat sau asimilaţi ai acestora, cu atribuţii în domeniul afacerilor europene.

Comitetul de coordonare, prezidat de secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Afaceri Europene şi co-prezidat de secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE, se va reuni săptămânal şi va pregăti poziţia României pentru reuniunile Consiliului European, ale Consiliului Uniunii Europene şi ale Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER).

Grupurile de lucru ale sistemului naţional de coordonare sunt constituite din reprezentanţii ministerelor şi ai celorlalte instituţii de specialitate ale administraţiei publice centrale cu responsabilităţi în domeniu, analizând proiectele de poziţie elaborate de către ministere şi de către celelalte instituţii de specialitate ale administraţiei publice centrale pentru problematica din responsabilitate, propunând poziţii cu privire la problematica analizată care urmează să fie susţinute de către reprezentanţii români la nivel comunitar, pregătind şi urmărind îndeplinirea sarcinilor provenind din statutul României de membru al Uniunii Europene, precum şi monitorizând şi analizând evoluţia politicilor comunitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va include un Consiliu pentru afaceri europene, în subordinea directă a premierului.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va include un Consiliu pentru afaceri europene, în subordinea directă a premierului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte