Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din industria alimentară au declanşat conflictul de interese, cerând salarii mai mari

Joi, 31 Ianuarie 2008 (14:53:02)

Membrii Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară au declanşat conflictul de interese, cerând un salariu minim pe ramură de 550 de lei, salariu pe care l-au negociat cu patronatele, însă susţin că Rompan nu a vrut să semneze acordul, motivând că unele societăţi nu pot plăti aceşti bani.
  Preşedintele Fedraţiei din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în acest moment, a fost declanşat conflictul de interese la nivelul fiecărei societăţi din domeniu, urmând ca apoi toate procesele-verbale să fie strânse la nivel naţional şi conflictul să fie înregistrat conflictul la Ministerul Muncii.

"După ce am negociat cu patronatele salariul minim pentru muncitorii necalificaţi, în 2008, de 550 de lei, faţă de 450 de lei cât a fost anul trecut, la care se adaugă coeficienţii de ierarhizare, reprezentanţii patronatului Rompan s-a opus acestui minim deja negociat şi a refuzat să semneze acordul, motivând că situaţia economică din Romania împiedică patronatele să negocieze un minim de 550 de lei la nivel de ramură, pentru că unele societăţi nu pot acorda aceşti bani şi propun ca nivelul salariului minim să fie negociat după posibilităţi, la nivel de unitate", a precizat Frumosu.

Astfel, liderul sindical acuză unele patronate că îşi asumă responsabilitatea să priveze 180.000 de salariaţi din acest domeniu de un salariu minim.

Protestatarii cer, în acelaşi timp, implicarea Guvernului şi Inspecţiei Muncii pentru eliminarea evaziunii fiscale şi a muncii la negru.

De asemenea, sindicaliştii vor cere ajutor şi organismelor internaţionale din industria alimentară şi vor solicita Consiliului Economic şi Social şi Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse să ia măsuri urgente pentru modificarea legilor conflictelor de muncă, contractelor colective şi patronatelor.

Frumosu a precizat că, în această perioadă, Federaţia nu poate declanşa greva, dar la acest ultim pas de conflict pot ajunge angajaţii de la unele societăţi care negociază, momentan, contractul colectiv de muncă la nivel de unitate şi nu le sunt respectate drepturile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din industria alimentară au declanşat conflictul de interese, cerând salarii mai mari .
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din industria alimentară au declanşat conflictul de interese, cerând salarii mai mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte