Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Sunt un tip extraordinar şi modest pe deasupra, dar nu sunt persoana potrivită pentru MJ

Joi, 31 Ianuarie 2008 (17:13:43)

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a declarat, joi, că deşi este "un tip extraordinar şi modest pe deasupra", nu este tocmai persoana potrivită pentru a conduce acest minister.
  "Cred că în PNL şi UDMR nu ducem lipsă de oameni competenţi pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei. Eu sunt un tip extraordinar şi modest pe deasupra, dar nu cred că trebuie să îmi exagerez foarte mult nici calităţile, nici experienţa. Cred că la Apărare pot să fac o treabă bună, şi în altă parte pot să fac o treabă şi mai bună, dar în Justiţie, cred că sunt oameni mult mai competenţi pentru a ocupa această funcţie", a declarat Teodor Meleşcanu.

Meleşcanu a făcut această declaraţie în cadrul ceremoniei desfăşurate la Ministerul Justiţiei, unde 180 de persoane - printre care şi Ioana Popescu Tăriceanu - au depus jurământul de credinţă ca notar public.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în 15 ianuarie, decretul de numire a lui Teodor Meleşcanu ca interimar la Justiţie, acesta fioind publicat în aceeaşi zi în Monitorul Oficial.

Teodor Meleşcanu declara, atunci, că interimatul are o durată de 17 zile, până la 3 februarie, şi a precizat că a fost vorba despre o urgenţă, deoarece urmează să aibă loc reuniune informală a miniştrilor de Justiţie din statele membre UE şi ar fi inacceptabil ca România să nu fie reprezentată. El preciza că scopul principal este participarea la această reuniune şi delegarea competenţelor către cei trei secretari de stat din Ministerul Justiţiei care au pregătire de specialitate.

Conform Constituţiei, în cazul vacanţei unui post de membru al Guvernului, primul-ministru propune un interimar pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu şi-a depus demisia din funcţie în 10 decembrie, după ce preşedintele Traian Băsescu anunţa că lansează un apel public la înţelepciune şi la o remaniere a ministrului Justiţiei, apreciind că ar fi grav dacă acesta ar ajunge în faţa procurorilor din această postură.

La jumătatea lunii septembrie, şeful DNA, Daniel Morar, a cerut acordul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru începerea urmăririi penale a lui Tudor Chiuariu şi a fostului ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea unui avantaj patrimonial, infracţiune conexă celor de corupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Sunt un tip extraordinar şi modest pe deasupra, dar nu sunt persoana potrivită pentru MJ .
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Sunt un tip extraordinar şi modest pe deasupra, dar nu sunt persoana potrivită pentru MJ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte