Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu şi Scheffer au dezvelit macheta logo-ului summit-ului NATO de la Bucureşti

Joi, 31 Ianuarie 2008 (19:42:24)


Preşedintele Traian Băsescu şi secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, au dezvelit, joi, la Bruxelles, la sediul Alianţei, macheta logo-ului summit-ului din aprilie de la Bucureşti şi s-au declarat convinşi, joi, la Bruxelles, că evenimentul va fi un succes.
  Preşedintele Traian Băsescu şi secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, s-au întâlnit joi, la Bruxelles, la cartierul general al NATO.

După întâlnire, Scheffer a declarat că discuţia cu Traian Băsescu a fost extrem de productivă şi că şeful statului român este "un interlocutor extrem de interesant".

El a mai precizat că în cadrul întâlnirii a discutat cu Băsescu despre temele care se vor afla pe agenda summit-ului din aprilie.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat că a discutat cu Scheffer despre "îndeplinirea obligaţiilor militare în Afganistan şi Balcanii de Vest", despre securitatea rutelor energetice în zona Mării Negre şi despre Serbia.

Băsescu şi Scheffer s-au declarat convinşi că summit-ul de la Bucureşti va fi un succes şi că se vor găsi soluţii pentru toate temele aflate pe agendă.

După declaraţia de presă, Băsescu şi Scheffer au dezvelit macheta logo-ului summit-ului de la Bucureşti, realizată ca o reprezentare simbolică a unor aripi (cu albastru pe fond alb), sursa de inspiraţie fiind statuia Aviatorilor din Bucureşti.

Scheffer a spus că, deşi a vizitat de multe ori Bucureştiul, nu a avut ocazia să vadă statuia.

Băsescu a ţinut să precizeze că statuia este amplasată într-un loc potrivit din Bucureşti, şi anume pe ruta dintre Aeroportul Henri Coandă şi Palatele Parlamentului, Cotroceni şi Victoria.

Băsescu a spus că monumentul va putea fi văzut, pe această rută, de către toţi participanţii la summit. El a explicat că statuia reprezintă un omagiu adus aviatorilor români care s-au sacrificat în primul război mondial.

Secretarul General al NATO a ţinut să sublinieze că summit-ul de la Bucureşti va fi, pe lângă o întâlnire de lucru, şi una simbolică legată de valorile pe care Alianţa le recunoaşte, cum ar fi libertatea, acesta fiind motivul pentru care a ales ca şi concept pentru logo-ul evenimentului de la Bucureşti tema "Aripile libertăţii (Wings of Freedom)".

Conform site-ului summit-ului, logo-ul oficial al reuniunii a fost stabilit la sfârşitul anului 2007, în baza unui concurs la care au participat peste 80 de lucrări aparţinând atât firmelor de specialitate, cât şi unor studenţi, artişti plastici şi graficieni. Potrivit sursei citate, decizia finală în privinţa însemnului oficial al summit-ului a aparţinut secretarului general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, care a fost impresionat de tema ce a stat la baza lucrării "Aripile libertăţii" realizată de SC Streamline Communications.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Scheffer au dezvelit macheta logo-ului summit-ului NATO de la Bucureşti .
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Scheffer au dezvelit macheta logo-ului summit-ului NATO de la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte