Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2008 - Anul XIII, nr. 7 (3688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vânzările grupului german Metro au crescut cu 10% în 2007, la 65,9 miliarde de euro

Joi, 10 Ianuarie 2008 (13:55:22)

Retailerul german Metro a înregistrat, în anul 2007, vânzări totale de 65,9 miliarde de euro, în creştere cu 10% faţă de exerciţiul financiar precedent, potrivit datelor financiare preliminare publicate, joi, de companie.
  Vânzările Metro, excluzând achiziţia magazinelor Wal-Mart din Germania şi Geant din Polonia, au crescut cu 7,1%.

"Creşterea semnificativă a vânzărilor în anul 2007 asigură o bază solidă pentru creşterea valorii pe termen lung în cadrul Metro", a declarat directorul general al grupului, Eckhard Cordes.

În Germania, avansul vânzărilor s-a plasat la 5,5%, iar valoarea acestora a urcat la 27,9 miliarde de euro. Excluzând impactul extinderii reţelei de magazine, avansul vânzărilor s-a plasat la 0,4%.

La nivel internaţional, vânzările Metro au crescut cu 13,6%, la 38 de miliarde de euro. Avansul vânzărilor, fără influenţa din extinderea reţelei de magazine, s-a plasat la 12,3%.

În Europa de Vest, performanţele Metro au fost satisfăcătoare, o creştere mai semnificativă fiind consemnată însă în Europa de Est şi Asia, unde vânzările au urcat cu 25%.

În ceea ce priveşte trimestrul al patrulea, vânzările grupului Metro au crescut cu 8,3%, la 19,9 miliarde de euro. Excluzând impactul achiziţiilor, avansul vânzărilor s-a plasat la 7,7%.

Numai în Germania, vânzările Metro au avansat cu 1,5% în ultimele trei luni ale anului trecut, la 8,4 miliarde de euro. Grupul german precizează că operaţiunile Wal-Mart au fost consolidate în raportul financiar din noiembrie 2006.

La nivel internaţional, Metro a înregistrat un avans de 13,8% al vânzărilor în trimestrul al patrulea şi o valoare de 11,6 miliarde de euro.

Analizate separat, vânzările Metro Cash&Carry au crescut cu 6% în anul 2007, iar reţeaua germană de magazine şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţa vânzărilor angro în regim de autoservire. Numai în ultimul trimestru, Metro Cash&Carry a inaugurat 24 de magazine noi în toată lumea. În prezent, lanţul german de magazine este prezent în 29 de ţări.

Hypermarketul Real a înregistrat anul trecut o creştere de 21% a vânzărilor, avans determinat în special de achiziţia magazinelor Wal-Mart din Germania şi Geant din Polonia. Expansiunea în Europa de Est a avut o contribuţie esenţială la performanţele Real, iar hypermarketul german a înregistrat, în această regiune, vânzări de 2,3 miliarde de euro. Numai în ultimul trimestru, Real a inaugurat opt magazine noi, dintre care cinci în România.

Retailerul de produse electronice Media Markt a continuat, anul trecut, procesul de consolidare a poziţiei pe piaţă, înregistrând o creştere de 13% a vânzărilor. În schimb, lanţul de magazine generale Galeria Kaufhof a înregistrat vânzări în uşoară scădere faţă de anul precedent.

La sfârşitul anului 2007, Metro opera 2.469 de magazine la nivel mondial.

Retailerul german este prezent pe piaţa românească atât prin intermediul diviziei Metro cash&carry, cu o reţea de 23 de magazine, cât şi al celei de hipermarketuri Real, cu o reţea de 14 magazine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzările grupului german Metro au crescut cu 10% în 2007, la 65,9 miliarde de euro.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vânzările grupului german Metro au crescut cu 10% în 2007, la 65,9 miliarde de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortino 6 porţii - 60 minute 175g ciocolată amară150g unt75g zahăr6 gălbenuşuri3 albuşuri75g făină Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi... Citeşte