Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2008 - Anul XIII, nr. 7 (3688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu îi va cere lui Băsescu printr-o nouă scrisoare să-şi respecte obligaţiile constituţionale

Joi, 10 Ianuarie 2008 (17:43:43)

Premierul Tăriceanu îl va anunţa oficial, joi seară, pe preşedintele Băsescu, inclusiv printr-o nouă scrisoare, că nu există argumente pentru a accepta invitaţia la o discuţie privind ministrul Justiţiei şi îi va cere să se limiteze la obligaţiile constituţionale, care nu îi dau drept de veto.

  "Premierul îi cere public şefului statului să îşi respecte obligaţiile constituţionale şi să semneze numirea în funcţia de ministru a Noricăi Nicolai", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Mesajul public pe care premierul Tăriceanu urmează să îl prezinte, joi seara, la Guvern va fi inclus într-o nouă scrisoare pe care şeful Executivului o va transmite Preşedinţiei, ca răspuns la invitaţia oficială primită, au arătat sursele.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a decis să refuze invitaţia primită pentru joi din partea preşedintelui Traian Băsescu la o discuţie pe tema nominalizării ministrului Justiţiei, considerând că şeful statului nu are atribuţii constituţionale în respingerea nominalizării unui ministru, au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse liberale.

"Premierul a decis să refuze invitaţia preşedintelui, deoarece şeful statului nu are dreptul constituţional de a respinge propunerea de numire în funcţie a unui ministru", au afirmat sursele liberale.

Tăriceanu a discutat, în cursul zilei de miercuri, cu consilierii săi străini pe probleme de imagine, iar joi a avut noi discuţii telefonice cu aceştia, convenind să refuze invitaţia preşedintelui, au afirmat sursele citate.

Acestea au mai precizat că majoritatea membrilor conducerii formaţiunii liberale au discutat telefonic cu premierul Tăriceanu, sugerându-i acestuia că ar fi bine să nu dea curs invitaţiei şefului statului.

De asemenea, Tăriceanu a fost sfătuit să ceară preşedintelui să facă publice problemele legate de nominazarea Noricăi Nicolai la Ministerul Justiţiei, în condiţiile în care premierul a anunţat deja că nu va renunţa la această nominalizare.

Au fost şi păreri mai tranşante din partea vicepreşedinţilor PNL, care au calificat atitudinea lui Băsescu drept "o nouă golănie" a acestuia, apreciind că trebuie ignorată.

Băsescu l-a invitat pe Tăriceanu la o discuţie pe această temă, programată pentru joi, 10 ianuarie, ora 18.30, exprimându-şi regretul pentru că nu a fost consultat de către primul-ministru la desemnarea Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Conform unei declaraţii de presă remise miercuri de către purtătorului de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, preşedintele regretă faptul că nici ulterior premierul nu a dorit ca, împreună cu el, să găsească "o soluţie care să dea un plus de credibilitate actului de justiţie din România".

Vicepreşedinţii PNL i-au sugerat premierului Călin Popescu Tăriceanu să nu meargă la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şeful statului, şi să-i solicite lui Traian Băsescu să spună public ceea ce are de spus în legătură cu nominalizarea Noricăi Nicolai pentru fotoliul de ministru al Justiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu îi va cere lui Băsescu printr-o nouă scrisoare să-şi respecte obligaţiile constituţionale.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu îi va cere lui Băsescu printr-o nouă scrisoare să-şi respecte obligaţiile constituţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortino 6 porţii - 60 minute 175g ciocolată amară150g unt75g zahăr6 gălbenuşuri3 albuşuri75g făină Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi... Citeşte