Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2008 - Anul XIII, nr. 7 (3688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciile de ambulanţă, finanţate din trei surse din 2008

Joi, 10 Ianuarie 2008 (15:29:44)

Serviciile de ambulanţă vor primi finanţare din trei surse, începând cu 2008 şi anume prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale, a anunţat, joi, într-o videoconferinaţă, Raed Arafat, subsecretar de stat în MSP.
  ''Până acum, cei mai mulţi bani veneau de la CNAS şi nu de la Ministerul Sănătăţii Publice. Din 2008, serviciile vor fi finanţate de Casa de Asigurări de Sănătate prin bugetul global, şi nu pe caz şi kilometri. Pe lângă acesta, vor fi alocate fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii, pentru medicamente, materiale sanitare şi asigurări CASCO'', a mai spus Arafat.

Subsecretarul de stat a cerut şefilor serviciilor de ambulanţă ca, până în 18 ianuarie, să fie transmisă situaţia cheltuielilor prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătăţii numărul 1092 pentru medicamente, materiale sanitare şi asigurări. Pe lângă aceste două surse de finanţare, vor mai fi banii de la autorităţile locale.

În cazul SMURD, alocaţiile bugetare vizează fonduri de la MSP, MIRA, în colaborare cu autorităţile locale. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va finanţa cheltuilile pentru elicopterele SMURD, a adăugat Arafat.

El a mai spus că din cele 1.500 de ambulanţe contractate până în ianuarie 2008, 140 sunt destinate SMURD.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, prezent la videoconferinţa de la sediul MIRA, a spus în deschiderea întâlnirii că staţiile de ambulanţe şi SMURD au peste 500 de maşini noi, dotate din punct de vedere medical cu tehnică de ultimă generaţie pentru acordarea de asistenţă pe mai multe niveluri. "Până la jumătatea anului 2008 încă 1000 de ambulanţe vor mai întregi parcul auto al staţiilor de salvare şi SMURD. Vom demara acum procedura de licitaţie pentru încă 900 de ambulanţe, astfel încât, la sfârşitul anului staţiile de salvare şi SMURD să beneficieze de toate cele 2.400 de ambulanţe de care s-a estimat că este nevoie pentru a face medicina de urgenţă eficientă şi a atinge performanţe comparabile cu ale ţărilor occidentale'', a adăugat demnitarul.

În plus, au fost contractate primele patru "maşini de dezastre", dotate cu tehnică medicală specifică unui spital, şi chiar cu o Unitate Primiri Urgenţe ambulantă, în care pot primi asistenţă medicală 50 de persoane. Prima astfel de maşină a sosit deja şi se află la Bucureşti. "Până la sfârşitul lui martie, vor veni şi celelalte trei. Tot în semestrul unu al acestui an, vor sosi şi cele 16 maşini contractate pentru transport multiple victime pe targă'', a precizat ministrul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciile de ambulanţă, finanţate din trei surse din 2008 .
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciile de ambulanţă, finanţate din trei surse din 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortino 6 porţii - 60 minute 175g ciocolată amară150g unt75g zahăr6 gălbenuşuri3 albuşuri75g făină Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi... Citeşte