Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2008 - Anul XIII, nr. 7 (3688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guşă o acuză pe Nicolai de afaceri cu grupurile Tender şi Patriciu, aceştia resping acuzaţiile

Joi, 10 Ianuarie 2008 (19:00:02)

Liderul PIN Cozmin Guşă a făcut publice, joi, documentele în baza cărora a acuzat-o pe Norica Nicolai, nominalizată pentru postul de ministru al Justiţiei, că are legături cu "grupurile de interese politico-economice" Patriciu şi Tender, însă cei invocaţi neagă existenţa unor astfel de relaţii.
  De altfel, acuzaţiile au fost lansate iniţial de Cozmin Guşă, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, atât la adresa Noricăi Nicolai, cât şi a soţului acesteia, Cornel Fulger Nicolai.

Guşă a susţinut că senatorul liberal nu şi-a declarat afaceri pe care le are împreună cu oameni influenţi, despre care liderul PIN a spus că au probleme cu justiţia, nominalizându-i pe Dinu Patriciu şi Ovidiu Tender. Soţul Noricăi Nicolai a intervenit telefonic în emisiune, contestând afirmaţiile liderului PIN, pe care l-a anunţat că îl dă în judecată.

Cozmin Guşă i-a trimis, joi, lui Cornel Fulger Nicolai, un material cu informaţiile în baza cărora l-a acuzat.

Documentul este un raport al PIN Cluj, conform căruia senatorul PNL de Cluj Norica Nicolai poate fi considerată exponenta a "trei mari grupuri de interese politico- economice: aşa- numitul «grup BT» (Banca Transilvania), gruparea liberală din jurul magnatului Dinu Patriciu şi cea a controversatului om de afaceri timişorean Ovidiu Tender; toate cele trei grupări au avut probleme cu Justiţia, s-au aflat sau se află în atenţia organelor de cercetare".

În ceea ce priveşte legătura cu Ovidiu Tender, PIN Cluj menţionează că, potrivit Registrului Comerţului şi presei, Nicolai Fulger este partener de afaceri în cadrul societăţii SPARO ACF SRL cu românul stabilit în Spania Florin Tutuleasa Găiseanu, despre care se spune că este "reprezentantul controversatului Ovidiu Tender" în afacerile imobiliare pe care acesta le are în zona Barcelonei.

De asemenea, PIN susţine că soţul senatorului liberal "a făcut afaceri pe bani publici" prin firmele Ignis Tech şi Fulger Consulting .

În ceea ce priveşte legătura cu Dinu Patriciu, documentul menţionează că "este de notorietate publică faptul că senatorul PNL Norica Nicolai a fost angajata companiei Rompetrol, în calitate de administrator, în timp ce PNL se afla în opoziţie" şi că aceasta, alături de alţi lideri liberali, a fost membră a Institutului pentru Liberă Iniţiativă (ILI), prezentat ca "un ONG finanţat de Dinu Patriciu", ONG al cărui nume "apare în dosarul de spălare de bani Rompetrol".

În ceea ce priveşte legătura cu "Grupul BT"- Cluj, documentul PIN menţionează că Nicolai a fost impusă senator PNL de Cluj în două mandate, datorită legăturii apropiate cu Dinu Patriciu şi că liderul PNL Cluj este Marius Nicoară, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, "unul dintre partenerii de afaceri ai aceluiaşi Patriciu, ei fiind asociaţi în cadrul companiei Administratir INT. (fondul mutual Alpha)".

"Prin intermediul lui Nicoară, senatorul Norica Nicolai şi-a consolidat relaţii de amiciţie cu oamenii de afaceri Dorel Goia şi Horia Ciorcilă (acţionari ai Băncii Transilvania)", care "controlează printr-o puzderie de companii şi asociaţi o mare parte din mediul economic clujean", susţine PIN.

Conform PIN Cluj, "Grupul BT" ar avea relaţii directe şi cu ministrul pentru IMM-uri Ovidiu Silaghi, care este partener de afaceri cu Horia Ciorcilă, în compania Omniconstruct SA.

În replică la aceste acuzaţii, omul de afaceri Dinu Patriciu a precizat că respinge "orice fel de afirmaţie tendenţioasă" cu privire la influenţa pe care ar putea-o exercita asupra senatorului Nicolai şi că, deşi este prieten cu aceasta, nu înseamnă că el are nevoie de vreo influenţă, atunci când îşi caută dreptatea. Omul de afaceri reaminteşte că investigaţiile făcute de procurori în cazul său s-au dovedit nefondate, iar procedurile abuzive, dosarul fiind restituit de judecători.

Dinu Patriciu apreciază, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că prezenţa Noricăi Nicolai la conducerea Ministerului Justiţiei "trebuie să fie - şi cu siguranţă va fi – o garanţie că în justiţia românească vor fi protejate drepturile persoanelor care îşi caută dreptatea în instanţe", în aşa fel încât nimănui să nu i se mai poată întâmpla ce i s-a întâmplat lui şi colegilor săi din Rompetrol.

În opinia lui Patriciu, "prezumţia de vinovăţie şi telejustiţia trebuie să dispară într-o societate normală, pentru că ele nu aduc decât aberaţiile pe care astăzi le vedem exprimate de câţiva dintre politicienii populişti din România".

El se întreabă "de când oamenii nu mai pot fi prieteni între ei" şi "de când s-au ridicat în societatea românească ziduri care despart economicul de politic, oamenii de afaceri de oamenii politici, de toţi cei care ar trebui, într-o societate normală, să comunice pentru binele tuturor".

La rândul său, Ovidiu Tender a calificat drept "o tâmpenie" afirmaţiile privind legătura sa cu familia senatorului Norica Nicolai, precizând că nu are nicio relaţie de afaceri cu soţul acesteia şi nici nu a avut vreodată.

"Dacă m-am întâlnit de două ori cu el, într-un context total întâmplător", a declarat Tender pentru MEDIAFAX. El a spus că nu cunoaşte dacă Nicolai Fulger şi Florin Găiseanu sunt parteneri de afaceri, iar când l-a angajat pe Găiseanu nu ştia să existe vreo legătură între cei doi.

Ministrul pentru IMM-uri, liberalul Ovidiu Silaghi, a declarat pentru MEDIAFAX că a cumpărat acţiuni la Omniconstruct pe vremea în care prim-ministru era Nicolae Văcăroiu, "cum era atunci, cu cupoane".

"Abia după aceea a cumpărat firma domnul Ciorcilă. Au venit şi la mine oameni de-ai dânsului să le vând, dar n-am vrut, pentru ca mi s-a părut că îmi dau prea puţini bani. Oricum, am un procent insignifiant de acţiuni. Pe domnul Ciorcilă l-am cunoscut abia în vara anului trecut, la o nuntă", a declarat agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Comerţ, Turism, IMM-uri şi Profesiuni Liberale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guşă o acuză pe Nicolai de afaceri cu grupurile Tender şi Patriciu, aceştia resping acuzaţiile.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guşă o acuză pe Nicolai de afaceri cu grupurile Tender şi Patriciu, aceştia resping acuzaţiile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortino 6 porţii - 60 minute 175g ciocolată amară150g unt75g zahăr6 gălbenuşuri3 albuşuri75g făină Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi... Citeşte