Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2008 - Anul XIII, nr. 7 (3688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Eu aş fi dat "da" la cererea de arestare a procurorilor implicaţi în scandalul examenelor

Joi, 10 Ianuarie 2008 (16:37:48)

Preşedintele Traian Băsescu le-a declarat, joi, membrilor CSM că el ar fi aprobat arestarea procurorilor implicaţi în scandalul legat de corectitudinea examenelor, susţinând că acel incident a dat "o impresie extraordinară" că procurorii din CSM se autoprotejează.
  Referindu-se la "incidentul proaspăt legat de corectitudinea examenelor de la procurori", şeful statului a spus că nu ştie cât de reale sunt acuzaţiile şi ce probe există în sprijinul acestora.

"Ce m-a impresionat neplăcut şi nu mă refer la tot CSM-ul, ci doar la secţia de procurori din CSM, a fost o adevărată campanie că secţia de procurori nu autorizează urmărirea unuia sau altuia sau solicitarea de arest. Sigur, când spui despre un om «arest» este neplăcut, dar a dat o impresie că vă autoprotejaţi extraordinară. Eu aş fi dat-o, în locul oricărei secţii de procurori a CSM, aş fi dat «da» şi să stabilească judecătorul dacă sunt motive să fie arestat un procuror sau nu", a spus Băsescu.

El a adăugat că, dincolo de exigenţa magistraţilor CSM faţă de politicieni, exigenţa faţă de ei înşişi şi faţă de comportamentul instituţiei trebuie să fie mult mai mare.

Potrivit şefului statului, abordări din partea CSM de genul "acuma nu mă supăr cu Guvernul, nu mă supăr cu Parlamentul că a încălcat Constituţia, că nu a respectat legea" sunt abordări care costă.

"CSM are toate pârghiile să controleze sistemul justiţiei", a spus Băsescu. precizând că există legi care permit acest lucru, fie ele chiar şi proaste.

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, în 12 decembrie 2007, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a procurorilor Georghe Dumitru şi Eugen Cojocaru în dosarul fraudării examenului de promovare în funcţii de conducere pentru magistraţi.

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au luat decizia după aproximativ şase ore de dezbateri, timp în care au analizat toate probele din dosarul privind fraudarea examenului.

În favoarea cererii DNA au votat patru din cei şase membri ai Secţiei de procurori, doi dintre aceştia nefiind prezenţi, respectiv Cristian Deliorga şi Graţiana Isac.

Instanţa supremă a respins, în aceeşi zi, propunerea de arestare preventivă a procurorilor Gheorghe Dumitru şi Eugen Cojocaru, precum şi a notarului Gheorghe Bucur, implicaţi în dosarul fraudării examenului de promovare în funcţii de conducere pentru magistraţi.

În cazul celor trei, judecătorii au dispus interdicţia de a părăsi ţara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Eu aş fi dat "da" la cererea de arestare a procurorilor implicaţi în scandalul examenelor.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Eu aş fi dat "da" la cererea de arestare a procurorilor implicaţi în scandalul examenelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortino 6 porţii - 60 minute 175g ciocolată amară150g unt75g zahăr6 gălbenuşuri3 albuşuri75g făină Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi... Citeşte