Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2008 - Anul XIII, nr. 7 (3688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu despre incidentul de la CSM, legat de Pandrea: Necunoaşterea procedurilor

Joi, 10 Ianuarie 2008 (13:49:31)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, la CSM, că incidentul de la şedinţa din 2007, când i-a urat succes lui Anton Pandrea pentru candidatura la şefia Consiliului, înainte ca acesta să şi-o fi depus, a fost cauzat de necunoaşterea procedurilor. 
  Şeful statului a participat la prima parte a şedinţei CSM, în care s-a prezentat raportul de activitate al consiliului, în partea a doua urmând să aibă loc alegerile pentru noua conducere.

În timpul şedinţei, procurorul Liviu Dăscălescu, membru CSM, a adus în discuţie incidentul de la şedinţa din 2007.

Băsescu l-a întererupt pe Dăscălescu "pentru ca lucrurile să fie corect spuse".

"Discutasem seara cu domnul preşedinte Gâlcă, la ce oră vin, detaliile de organizare. Zic: «La partea a doua nu stau». Zice: «Nu avem încă candidat». Dimineaţa când am sosit, ne-am strâns mâna. Zice: «Avem candidat». M-am bucurat. Neştiind procedura că se poate depune dosarul chiar înainte de şedinţă. Nu ştiam că dosarul domnului Pandrea nu s-a depus", a susţinut Traian Băsescu.

El a adăugat că a fost vorba despre necunoaşterea procedurilor.

Liviu Dăscălescu şi-a reluat discursul, spunând că "a fost o mică lucrătură acolo". El a mai declarat că la acel moment şi-a spus că poziţia preşedintelui nu îi va influenţa decizia de a-l vota pe Pandrea la conducerea CSM.

Dăscălescu a mai spus că presa a scris în prezent că el ar fi favorit al şefului statului pentru şefia CSM.

"Am spus că nu candidez? Nu candidez", a precizat Liviu Dăscălescu, la care, şeful statului, râzând, i-a răspuns: "Să ştiţi că şi eu m-am răzgândit".

Judecătorului Anton Pandrea şi procurorului Dan Chiujdea li se încheie, joi, mandatul de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al CSM, mandat deţinut timp de un an, potrivit Constituţiei.

Succesorii celor doi ar putea fi judecătoarea Lidia Bărbulescu, vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), şi procuroarea Graţiana Isac, din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT), potrivit unor surse din Consiliu.

Şi în urmă cu un an preşedintele Traian Băsescu a participat la şedinţa CSM de prezentare a raportului de activitate şi de alegere a noii conduceri a Consiliului. Şi atunci şeful statului a participat doar la prima parte a şedinţei, însă, în timpul dezbaterilor, la un moment dat a spus că a auzit că Anton Pandrea va candida şi şi-a exprimat speranţa să fie o candidatură acceptată. El a adăugat: "Domnule Pandrea, am auzit că veţi candida, succes". În acel moment nimeni nu îşi anunţase candidatura la preşedinţia CSM, iar ulterior Pandrea a fost singurul candidat la această funcţie.

Anton Pandrea a şi fost ales apoi preşedinte al CSM, iar afirmaţiile şefului statului au generat o controversă aprinsă, preşedintele Băsescu fiind acuzat de unii lideri politici că şi-ar fi depăşit atribuţiile constituţionale antepronunţându-se în privinţa alegerii noii conduceri a Consiliului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu despre incidentul de la CSM, legat de Pandrea: Necunoaşterea procedurilor.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu despre incidentul de la CSM, legat de Pandrea: Necunoaşterea procedurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tortino 6 porţii - 60 minute 175g ciocolată amară150g unt75g zahăr6 gălbenuşuri3 albuşuri75g făină Topiţi ciocolata şi untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi... Citeşte