Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu sugerează Guvernului să desemneze un oraş capitală culturală a României în 2008

Vineri, 28 Decembrie 2007 (16:10:02)

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat, vineri, la Cotroceni, pe primarul Sibiului, Klaus Werner Johannis, pe fostul prefect Ion Ariton şi 23 de consilieri locali pentru activitatea din 2007, apreciind că Guvernul ar putea avea iniţiativa ca un alt oraş să fie capitală culturală a României în 2008.
  Traian Băsescu le-a conferit primarului Klaus Johannis şi fostului prefect Ion Ariton Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru "contribuţia personală la revigorarea culturală şi spirituală a municipiului Sibiu, capitală culturală europeană a anului 2007".

Preşedintele a mai acordat Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer pentru Johanna Marga Grâu şi Hermann Gerold, consilier locali. De asemenea, alţi 21 de consilieri locali din Sibiu au primit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler. Traian Băsescu a declarat că se simte onorat să ofere aceste distincţii reprezentanţilor unei "administraţii locale performante" şi a apreciat că municipalitatea Sibiului a reuşit să facă un lucru de excepţie pentru România în 2007. "Pentru România aţi fost poarta culturală prin care Europa a privit la noi în primul an al integrării noastre. Dacă din alte puncte de vedere nu putem spune că a fost cel mai bun an, din punctul de vedere al succesului Sibiului, capitală culturală europeană, acesta este de necontestat şi probabil unic în epocă modernă a României", a apreciat Băsescu. Preşedintele a remarcat de asemenea contribuţia locuitorilor Sibiului la organizarea acestui eveniment care a adus România pe "harta marilor evenimente culturale şi politice ale anului 2007". Traian Băsescu i-a rugat pe oficialii sibieni să transmită înaltul său respect pentru locuitorii oraşului şi să încerce să menţină vie flacăra evenimentului din acest an şi în 2008. "Poate că este momentul să ne gândim că un astfel de efort n-ar trebui să fie singular. Poate Guvernul - şi nu vreau să fie interpretată ca fiind o critică - dar poate avea iniţiativa ca în continuare, în 2008, un alt oraş să devină capitală culturală a României", a mai spus Băsescu. În opinia sa, un astfel de program ar genera "emulaţie" în comunităţile locale şi ar pune în valoare mai bine calităţile umane şi valorile culturale. Primarul Sibiului i-a mulţumit preşedintelui în numele său, al consilierilor şi al locuitorilor oraşului, apreciind că decorarea este o mare onoare, pe care o primeşte cu bucurie în numele şi pentru locuitorii Sibiului. "Cred că un astfel de proiect este foarte important pentru România, este foarte important pentru administraţii şi pentru comunităţi, să vadă că se poate, se poate şi la noi. Este poate o încurajare pentru alte consilii, alţi primari să încerce să îşi pună în valoare comunităţile pe care le conduc", a apreciat primarul Sibiului. El i-a urat sărbători fericite preşedintelui, căruia i-a mai spus că îl aşteaptă "cât de curând" la Sibiu. La finalul ceremoniei, Traian Băsescu i-a invitat pe cei prezenţi să facă o fotografie de grup, ocazie cu care a glumit cu primarul Johannis, căruia i-a spus: "Domnule primar, buna gestionare vine şi din faptul că aveţi multe femei în consiliu". Apoi, preşedintele a ciocnit o cupă de şampanie cu participanţii la ceremonie. Sibiul este capitală culturală europeană până la 31 decembrie, alături de Luxemburg. Oraşele Liverpool şi Stavanger au fost desemnate capitalele culturale europene pentru anul 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu sugerează Guvernului să desemneze un oraş capitală culturală a României în 2008.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu sugerează Guvernului să desemneze un oraş capitală culturală a României în 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte