Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei:Toate şcolile speciale pentru copiii cu handicap vor avea echipamente de recuperare fizică

Vineri, 28 Decembrie 2007 (13:56:09)

Ministrul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, vrea ca în 2008, în premieră la nivel naţional, toate şcolile speciale în care învaţă copiii cu handicap să fie dotate cu echipamente pentru recuperarea fizică a acestora.
  "Am avut, joi, ultima şedinţă din 2007 cu directorii din MECT. Cu acestă ocazie, am stabilit strategia pentru 2008, astfel încât, imediat ce vom primi bugetul, să trecem la cheltuirea banilor. Printre lucrurile discutate, unul vizează realizarea, în toate şcolile speciale în care învaţă copii cu anumite probeleme de sănătate, a unor săli pentru recuperarea fizică a acestora, pe lângă laboratoarele de fizică, chimie, informatică, obligatorii pentru fiecare unitate de învăţământ'', a declarat, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei.

De asemenea, până la 31 ianuarie, directorii trebuie să ştie exact care este situaţia laboratoarelor de informatică. ''Vreau să ştiu foarte clar câte şcoli au laboratoare de informatică, câte nu au şi câte au prea puţine, întrucât, până la sfârşitul anului 2008, toate unităţile de învăţământ trebuie să aibă astfel de săli. Mai mult, numărul laboratoarelor de informatică trebuie să fie proporţional cu cel al elevilor'', a adăugat demnitarul.

Ministrul a solicitat, în acelaşi timp, o statistică privind copiii cu vârste de până la trei ani. ''Am solicitat două situaţii, una de la Centrul Naţional de Statistică privind numărul copiilor de 0-3 ani şi una de la preuniversitar, cu cei peste această vârstă. Trebuie să am o situaţie foarte precisă a numărului de copii pentru a dezvolta Programul educaţia timpurie, un program foarte drag mie'', a mai spus Adomniţei.

În plus, pentru 2008, ministrul vrea să creeze microstaţii de epurare a apelor uzate provenite de la şcoli şi să încheie achiziţia de microbuze, precum şi reînnoirea parcurilor auto pentru şcolile cu acest profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei:Toate şcolile speciale pentru copiii cu handicap vor avea echipamente de recuperare fizică.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei:Toate şcolile speciale pentru copiii cu handicap vor avea echipamente de recuperare fizică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte