Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2007 - Anul XII, nr. 314 (3679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu anunţă întâlnire Guvern-sindicate sub patronajul Preşedinţiei, în 3 ianuarie

Vineri, 28 Decembrie 2007 (13:49:18)

Preşedinţia va media, în 3 ianuarie, o întâlnire Guvern-sindicate pe tema amendamentelor la Legea bugetului de stat pe 2008, în cadrul căreia vor fi discutate propunerile confederaţiilor, a declarat, vineri, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu.
  La ieşirea de la discuţiile purtate cu şeful statului, la Palatul Cotroceni, de către liderii celor patru mari confederaţii sindicale, Hossu a spus că preşedintelui Traian Băsescu i-au fost prezentate revendicările, iar acesta a promis că vor fi analizate, iar în 3 ianuarie va avea loc o întâlnire Guvern-sindicate, sub patronajul Preşedinţiei, pentru a fi rediscutate amendamentele sindicaliştilor.

"Preşedintele a promis că va semnala problematica aceasta. Nu s-a pronunţat oficial asupra unei decizii în ceea ce priveşte legea, pe care a primit-o abia ieri. Conform Constituţiei, preşedintele are la dispoziţie 20 de zile pentru a o analiza", a adăugat preşedintele CNS Cartel Alfa.

Liderii sindicali i-au cerut lui Traian Băsescu să nu promulge Legea bugetului de stat pe 2008, în forma aprobată de Parlament şi să o retrimită Legislativului pentru a introduce amendamentele sindicatelor.

La întâlnirea care a început la Palatul Cotroceni, în jurul orei 11:00, presa nu are acces.

Cu o săptămână în urmă, confederaţiile îi trimiteau şefului statului o scrisoare deschisă, cu solicitarea de a retrimite Legea bugetului de stat în Parlament, pentru că nu s-a ţinut cont de amendamentele lor.

Organizaţiile semnatare - Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa", Blocul Naţional Sindical, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România -consideră că proiectul legii bugetului de stat pentru 2008, în forma în care a fost adoptat, va fundamenta o politică "profund antisocială, cu efecte dramatice pe termen mediu şi lung", motiv pentru care cer preşedintelui Băsescu să returneze legea Parlamentului pentru a fi modificată.

"În ciuda faptului că a fost anunţată o reducere a poverii fiscale suportate de forţa de muncă din România, proiectul de buget va genera o accentuare a fiscalităţii pe veniturile salariale. Orice efect benefic ar fi putut avea reducerea infimă a contribuţiilor sociale suportate de angajaţi, a fost anulat din start de modificarea bazei de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale şi şomaj", declara Hossu, în timpul pichetării sediului Parlamentului de către sindialişti/

Hossu spunea că, dacă nici preşedintele Băsescu nu va ţine cont de solicitarea lor, confederaţiile urmează să facă o campanie de şase luni, în care să convingă populaţia să nu mai voteze formaţiunile politice care au iniţiat şi susţinut adoptarea bugetului de stat, "partide interesate doar de afacerile proprii".

Sindicatele au avut amendamente referitoare la contribuţiile angajatorilor la fondul de risc pentru accidente şi boli profesionale, care de la 0,4 la sută s-au redus la 0,04 procente, ceea ce face ca sistemul să nu mai poată funcţiona, cele referitoare la contribuţiile pentru sănătate, care s-au redus de la 6,5 la 5,5 la sută.

Până când se vor face investiţii în securitatea la locul de muncă, până când vor fi eliminate riscurile de accidente şi boli profesionale este nevoie de un fond de asigurări pentru aceste accidente, capabil să răspundă nevoilor reale alea celor care au de suferit în astfel de evenimente, afirmă sindicaliştii.

Anterior solicitării adresate preşedintelui, cereri ca amendamentele sindicatelor să fie incluse în textul documentului au fost trimise parlamentarilor, iar premierului Călin Popescu Tăriceanu i-a fost remisă o scrisoare a Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, care atrăgea atenţia în special asupra riscurilor severe ale unei dereglementări a politicii sociale şi mai ales la cel al transferării "în spatele" lucrătorilor a costurilor protecţiei sociale care în mod normal ar trebui să fie în grija statului şi a angajatorilor.

Prima acţiune a avut loc la începutul lunii decembrie, când sindicaliştii celor patru confederaţii şi cei ai CNS Meridian au pichetat sediile prefecturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu anunţă întâlnire Guvern-sindicate sub patronajul Preşedinţiei, în 3 ianuarie.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu anunţă întâlnire Guvern-sindicate sub patronajul Preşedinţiei, în 3 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Medalion în bacon 4 porţii -35 minute 700g muşchi de viţel200g bacon (tăiat în felii subţiri)2 fire de rozmarin1 linguriţă rasă boabe de muştar măcinate50g unt1 lingură hrean proaspăt ras± sare, piper Curăţă muşchiul de pieliţe şi... Citeşte