Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2007 - Anul XII, nr. 307 (3675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii a transmis CE forma revizuită a programului de dezvoltare rurală

Vineri, 21 Decembrie 2007 (15:12:00)

Ministerul Agriculturii a transmis Comisiei Europene (CE) forma revizuită a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Cornelia Harabagiu, secretar de stat în minister.

Programul a fost trimis în noaptea de joi spre vineri, a spus Harabagiu.

"Principalele modificări vizează impunerea unui sistem de selecţie, dirijarea fondurilor către anumite sectoare prioritare. Noi am stabilit ca priorităţi zootehnia, unde intră creşterea vacilor pentru lapte şi carne, ovinele şi caprinele, creşterea păsărilor, stimularea consumului de ouă, pentru că noi consumăm numai 15% din producţie internă, restul din import. În domeniul vegetal ca şi priorităţi avem pomicultura, legumicultura, culturile de câmp, achiziţia de utilaje performante", a spus secraterul de stat.

Programul ar putea fi aprobat de Comisia Europeană în perioada februarie-martie a anului viitor, iar proiectele vor putea fi depuse numai după obţinerea acestui aviz, deşi Ministerul Agriculturii a anunţat în repetate rânduri că va primi proiecte înainte de aprobarea oficială a programului.

Deşi programul va fi aprobat în 2008, şi, în consecinţă, accesarea fondurilor va începe anul viitor, România a avut o alocare financiară şi pentru anul 2007, de 618 milioane euro. Aceşti bani trebuiau cheltuiţi iniţial până în 2009.

"Programul nu s-a aprobat în acest an, dar noi aveam alocaţi 618 milioane euro pentru 2007, pe care trebuia să îi angajăm. Aceşti bani vor fi împărţiţi în mod egal, distribuiţi la alocările financiare anuale stabilite până în 2013", a spus Harabagiu.

Pentru 2008, alocarea financiară prin PNDR este de peste 700 de milioane de euro, la care se adaugă o tranşă din sumele care trebuiau cheltuite în acest an. Fondurile pentru 2008 trebuie cheltuite până în 2010.

Ministerul Agriculturii va lansa anul viitor 17 măsuri ale programului, potrivit lui Harabagiu.

PNDR este instrumentul prin care România poate accesa fonduri UE de circa opt miliarde euro, până în 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii a transmis CE forma revizuită a programului de dezvoltare rurală.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Agriculturii a transmis CE forma revizuită a programului de dezvoltare rurală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cubuleţe de porc cu frigănele 4 porţii - 35 min 700g pulpă de porc8 felii de franzelă2 ouă300ml ulei50g parmezan ras100ml vin roşu200ml supă de legume (din cub)1 lingură zeamă de lămâie1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel± sare, piper Curăţă... Citeşte