Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Telefonul copilului - un serviciu unic la nivel european, începând din 2008

Luni, 3 Decembrie 2007 (13:24:31)

Numărul unic la nivel european, la care copiii vor putea suna de oriunde pentru a cere ajutor, a fost rezervat oficial de Comisia Europeană, iar în prima parte a anului 2008, instituţiile pentru reglementarea în comunicaţii, din fiecare stat membru, vor atribui acest număr la nivel naţional.
 
  Coomisia Europeană a rezervat oficial numărul unic la nivel european 116111 pentru "telefonul copilului", la sfârşitul lunii octombrie, ca o prioritate în cadrul proiectului "Către o strategie europeană cu privire la drepturile copilului".

Rezervarea numărului unic a fost solicitată Uniunii Europene, din 2006, de Child Helpline International, întrucât serviciile "telefonului copilului" din toată lumea înregistrează anual peste zece milioane de apeluri.

Acest serviciu unic la nivel european va da posibilitatea fiecărui copil să sune, din orice stat membru, pentru a cere ajutor în cazul în care drepturile sale sunt încălcate. Indiferent de ţara din care sună minorul, apelul va fi preluat de către specialiştii din ţara din care acesta provine.

Pentru implementarea noului număr pentru "telefonul copuilului", în România, Asociaţia Telefonul Copilului a depus deja documentaţia necesară la Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, urmând ca aceasta să decidă faţă de atribuirea numărului.

"Va fi un pas extrem de important dacă România va ajunge să adopte numărul unic. E foarte important mai ales pentru copii, care vor putea suna de oriunde", a declarat, luni, preşedintele Asocaiţiei telefonul Copilului, Cristina Liberis.

În România există, din 2001, un telefon al copilului (0800 8 200 200), cele mai multe apeluri fiind din partea părinţilor, care solicitau consiliere juridică. De asemenea, multe dintre apelurile înregistrate semnalau cazuri de abuz sau vizau copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

Secretarul de stat de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Mariela Neagu, consideră că telefonul copilului este un instrument util pentru orice profesionist, întrucât este cea mai facilă cale de legătură cu copiii şi părinţii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telefonul copilului - un serviciu unic la nivel european, începând din 2008.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telefonul copilului - un serviciu unic la nivel european, începând din 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte