Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Dumbrăveni

Casa unei profesoare, vandalizată de elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii de la Grupul Şcolar Dumbrăveni, unitate de învăţământ în care, cu câteva luni de zile în urmă, un elev a încasat de la colegii mai mari o bătaie care i-a fost fatală, sunt implicaţi într-un nou scandal de proporţii.

Casa uneia dintre profesoarele şcolii a fost vandalizată de un grup de elevi veniţi la gospodăria acesteia pentru a-i fura poarta, aşa cum se obişnuieşte în mod tradiţional în noaptea dinaintea sărbătorii de Sfântul Andrei.

Din păcate însă, elevii au devenit violenţi şi i-au spart profesoarei geamurile de la casă.

Ploaie de bolovani

În cursul zilei de ieri, ne-am deplasat la casa Rodicăi Aparaschivei, profesor de istorie la Grupul Şcolar Dumbrăveni. Deşi a menţionat că nu ar fi dorit ca spaima prin care a trecut să ajungă în presă, motivând că astfel imaginea liceului la care predă ar fi din nou pătată, ceea ce i-ar afecta şi pe elevii buni de la această şcoală, femeia ne-a povestit în cele din urmă prin ce a trecut.

„Joi seară, un grup mare de tineri a venit la noi pentru a ne fura poarta. Cum nu au reuşit, speriaţi şi de soţul meu care a ieşit afară, au fugit. Puţin mai târziu însă, după 22.30, când stăteam în pat la televizor, am trecut prin momente greu de explicat în cuvinte. Simultan, mai mulţi odată, au aruncat cu bolovani în cele două geamuri din faţa casei, făcându-le ţăndări. Un bolovan a căzut chiar lângă noi”, povesteşte Rodica Aparaschivei.

Geamuri sparte şi faţada casei distrusă

Femeia şi soţul ei, Ion Aparaschivei, şi el fost cadru didactic, actualmente pensionar, recunosc faptul că au tras o spaimă soră cu moartea. Se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă unul dintre bolovanii, pregătiţi special de elevi, i-ar fi lovit în cap sau dacă cioburile de sticlă i-ar fi rănit.

În plus, nici pagubele produse de huligani nu sunt deloc de neglijat. Cele două geamuri mari au fost făcute ţăndări, iar faţada casei, proaspătă amenajată, poartă urmele bolovanilor aruncaţi de tineri.

Îi ştie

A doua zi după eveniment, vineri, profesoara s-a dus, ca în fiecare zi, la ore. A aflat că mai multor persoane din sat poarta le-a fost mutată din loc, însă nicăieri flăcăii nu au trecut la acte de vandalism.

Tineri cu comportament huliganic, după aprecierile femeii cel puţin 10 la număr, au avut chiar tupeul să se laude la şcoală cu isprava lor. În acest fel, femeii i-a fost uşor să afle cam cine i-a atacat casa.

A depus o plângere la poliţia din comună, unde a prezentat şi unul dintre bolovanii folosiţi pentru distrugerea geamurilor. Şeful de post din Dumbrăveni ne-a confirmat existenţa plângerii, şi a precizat că a întocmit deja un cerc de suspecţi.

Cum foarte probabil autorii sunt minori, ei se vor alege doar cu câte o amendă, pe care, ca de obicei în astfel de cazuri, o vor suporta părinţii.

Haos la Grupul Şcolar Dumbrăveni

Evenimentul din seara zilei de joi vine după alte incidente grave în care au fost implicaţi elevi ai acestei şcoli. În luna mai a acestui an, Florin Costel Anton, elev în clasa a VIII-a la Grupul Şcolar Dumbrăveni, a murit la câteva zile după o bătaie încasată în clasă de la doi colegi mai mari. Tânărul a fost luat la pumni după ce o elevă a aceleaşi şcoli li s-a plâns agresorilor că a fost deranjată de Florin.

De frica ameninţărilor venite din partea agresorilor, copilul nu a spus nimănui ce a păţit, la fel făcând şi colegii săi. A ajuns la spital mult prea târziu, când nu s-a mai putut face nimic pentru viaţa sa. Unul dintre agresori, cel care, au stabilit anchetatorii, i-a aplicat victimei loviturile cauzatoare de moarte, a fost trimis în judecată.

Luna trecută, un alt incident produs la aceeaşi şcoală a ţinut prima pagină a presei locale. O elevă de clasa a XII-a, agresată de unul dintre profesori, a răspuns cu aceeaşi monedă. Mai mult, şi-a chemat în ajutor şi sora, care l-a lovit şi ea pe profesorul în cauză, Nucu Mugurel Botezatu.

În aceeaşi şcoală, tot în acest an, elevii fără nici o vină s-au trezit cu cuţitul pus la gât, după ce un huligan din localitate, Bogdan Faraon, intra de fiecare dată când avea chef în incinta unităţii de învăţământ. Printre altele, individul a bătut şi lăsat fără telefonul mobil chiar şi un profesor. Directorul unităţii de învăţământ a scăpat basma curată după fiecare astfel de evenimente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa unei profesoare, vandalizată de elevi.
 Vizualizări articol: 1545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Casa unei profesoare, vandalizată de elevi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnu botezatu trimis de
(10 dec 2007, 14:49:58
dragior voi nu stiti dar atat domnul profesor Botezatu cat si nevasta acestuia streseaza copii cerand respect lovindu- i,daca sa- r fi facut un sondaj prin toate clasele sa- r fi descoperit ca nu doar acea eleva a fost lovita ,sunt multi elevi in aceasta situatie.domnule director verificati in toate clasele unde preda dumnealor si faceti o ancheta adevarata sa stie lumea adevarul despre aceste CADRE DIDACTICE care nu stiu sa ceara respect altfel

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte