Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luare de poziţie

Halaicu şi complicii săi din Poliţie, luaţi în vizor de ATOP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reacţie de îngrijorare. Membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava s-au arătat stupefiaţi de modul în care comisarul Ioan Halaicu a înţeles să deruleze o anchetă.

După ce au aflat din mass-media despre cazul de agresiune în care şeful Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Municipiului Suceava a bătut cu sălbăticie un suspect adus la audieri, membrii ATOP s-au întâlnit în şedinţă extraordinară.

Reprezentanţii acestei structuri s-au delimitat de acţiunile ofiţerului, despre care afirmă că sunt şocante şi reprezintă o încălcare clară a deontologiei profesionale.

“Membrii ATOP se delimitează de astfel de fapte şi îşi manifestă îngrijorarea şi dezaprobarea că în anul 2007 mai sunt astfel de poliţişti care încalcă deontologia profesională, dar şi nemulţumirea că astfel de fapte sunt sesizate după o lungă perioadă de timp, înfierând totodată şi atitudinea de complice a colegilor de birou care numai după patru luni (septembrie 2006) au informat conducerea Inspectoratului pentru a fi luate măsuri corespunzătoare”, se arată în comunicatul semnat de preşedintele ATOP Suceava, Mihai Vitcu.

Membrii ATOP au ajuns la concluzia că acest caz trebuie prelucrat în toate subunităţile din judeţ ale Poliţiei.

În plus, conducerea IPJ Suceava are sarcina de a prezenta un raport detaliat asupra cazului până la următoarea şedinţă a ATOP.

“Rugăm cetăţenii judeţului să informeze atât conducerea Inspectoratului, cât şi ATOP dacă mai au cunoştinţă de astfel de aspecte referitoare la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului de către unele organe de poliţie în scopul creşterii eficienţei activităţii poliţiştilor”, se mai arată în comunicatul remis de Mihai Vitcu.

Ancheta cu bâta, filmată de un coleg

Comisarul Ioan Halaicu, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Municipiului Suceava, a fost surprins pe 31 mai 2006 în timp ce lovea cu bastonul de cauciuc un suspect adus în biroul său pentru audieri.

Pe imaginile surprinse cu telefonul mobil, cel mai probabil de unul din colegii ofiţerului, se vede şi se aude cum bărbatul de etnie rromă este ţinta bătăii de joc a poliţistului.

Bărbatul, originar din judeţul Hunedoara este aşezat pe un scaun, cu faţa la perete, iar Halaicu îi cere să stea cu picioarele lipite pentru a-l putea lovi cu bastonul.

Bărbatul cerşeşte milă, şi spune că nu a făcut nimic. “Cum nu, mă? Eşti şi impertinent”, este răspunsul comisarului Halaicu.

Pe aceleaşi imagini se aude cum suspectul anchetat în biroul ofiţerului urlă ca din gură de şarpe după ce primeşte loviturile de baston, iar colegii comisarului Ioan Halaicu nu găsesc ceva mai bun de făcut decât să se amuze copios.

47 de poliţişti sancţionaţi în 2007

Potrivit comunicatului ATOP, în anul 2006 au fost sancţionate 79 de cadre (9 ofiţeri, 69 de agenţi şi 1 personal contractual) care au săvârşit abateri disciplinare, din care un ofiţer a fost trimis în judecată pentru corupţie, iar în 2007 în primele nouă luni au fost sancţionaţi 47 de poliţişti (6 ofiţeri, 41 de agenţi).

“Acest lucru dovedeşte exigenţa şi fermitatea conducerii Inspectoratului pentru întronarea unui stil de muncă şi comportament adecvat cerinţelor actuale”, cred cei de la ATOP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halaicu şi complicii săi din Poliţie, luaţi în vizor de ATOP.
 Vizualizări articol: 1174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Halaicu şi complicii săi din Poliţie, luaţi în vizor de ATOP5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce sa fie pedepsiti oamenii legii? trimis de
( 4 dec 2007, 19:31:16
nu merita sa fie pedepsiti oamenii buni ptr ''ichelile''targ ului asa le trebuie ...cu bata
2.   Ce se intampla intre colegi? trimis de
( 4 dec 2007, 19:37:05
trebuie pedepsit persoana ,colegul care a filmat lucrul acesta .. ce urmareste sa ia functia lui Halaicu?
3.   Propun ca ...ACTORUL principal sa fie...MEDALIAT ! trimis de
(14 dec 2007, 13:06:31
da dragii mei !!! ASA CAZURI ...MERITA...MEDALIAT E SI ...PREMIATE !!

ca medalie propun..."VIRTUTEA INCOMPETENTEI", iar ca premiu propun...diploma cu titlul ...."PENSIONAT INAINTE DE....TERMEN" !!!

MERITA CU ADEVARAT TOT CE I-AM PRESCRIS !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte