Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planul Ford de a produce un automobil mic la Craiova ar putea fi întârziat de investigaţia CE

Luni, 3 Decembrie 2007 (19:52:11)

Investigaţia Comisiei Europene (CE) referitoare la privatizarea Automobile Craiova ar putea obliga Ford să amâne producţia unui nou model de automobil mic în România, a declarat purtătorul de cuvânt al Ford of Europe, Tom Malcolm, citat de autonews.com.

  "Depinde de cât va dura investigaţia. Atenţia noastră este îndreptată spre Bruxelles, întrucât asistăm guvernul român pentru a da un răspuns complet la întrebările Comisiei", a spus Malcom.

Autorităţile de la Bruxelles au iniţiat o investigaţie, pe baza informaţiilor din presă, prin care verifică dacă anularea datoriilor şi impunerea unor condiţii la privatizarea Automobile Craiova reprezintă ajutor de stat. Decizia de deschidere a investigaţiei a fost transmisă autorităţilor române la 10 octombrie.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu, a declarat, la sfârşitul lunii noiembrie, că UE ar putea formula în perioada imediat următoare o opinie în cazul investigaţiei referitoare la privatizarea Automobile Craiova.

Directorul general al Ford of Europe, John Fleming, a afirmat, în urmă cu trei luni, că grupul intenţionează să înceapă producţia unui nou automobil în România până la sfârşitul anului 2008.

Finalizarea acordului privind preluarea Automobile Craiova de către Ford ar fi urmat să aibă loc la 30 ianuarie 2008.

"Investigaţia va întârzia preluarea oficială", a mai spus Malcolm.

Ford a fost singurul ofertant pentru Automobile Craiova, după ce General Motors a decis în ultimul moment să nu depună o ofertă.

Contractul de privatizare a Automobile Craiova cu grupul Ford, în limba engleză, a fost semnat la 12 septembrie la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt, iar cel în limba română a fost parafat două zile mai târziu, la Craiova.

Ford a preluat acţiunile deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului la Automobile Craiova - reprezentând 72,4% din capital - pentru 57 milioane de euro, producătorul american angajându-se la investiţii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii şi la suplimentarea numărului de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planul Ford de a produce un automobil mic la Craiova ar putea fi întârziat de investigaţia CE.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Planul Ford de a produce un automobil mic la Craiova ar putea fi întârziat de investigaţia CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte