Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Normele de aplicare a Legii taximetriei au intrat în vigoare

Luni, 3 Decembrie 2007 (19:53:35)

Normele de aplicare a Legii taximetriei au intrat, luni, în vigoare, după publicarea lor în Monitorul Oficial, potrivit Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).
  "Aşa cum anunţase, săptămâna trecută, în cadrul discuţiilor purtate cu taximetriştii prezenţi la sediul MIRA, conducerea ministerului a aprobat şi a trimis spre publicare, în Monitorul Oficial, Normele de Aplicare a Legii 265/2007 – Legea taximetriei", se arată în comunicatul ministerului.

Normele de aplicare a Legii taximetriei au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 820 din data de 3 decembrie, precizează sursa citată.

La elaborarea Normelor de aplicare a Legii taximetriei, MIRA a avut mai multe discuţii cu sindicatele şi patronatele din domeniu, documentul fiind supus dezbaterii publice în a doua jumătate a lunii octombrie.

Aproximativ două sute de taximetrişti au participat, săptămâna trecută, la un protest spontan în faţa sediului MIRA, cerând publicarea de urgenţă în Monitorul Oficial a normelor de aplicare a Legii taximetriei. Reprezentanţii protestatarilor au primit atunci asigurări că acestea vor intra în scurt timp în vigoare.

La începutul lunii octombrie taximetriştii au manifestat în Capitală, solicitând Primăriei Capitalei să respecte Legea 265/2007, să le acorde autorizaţia în nume propriu şi să nu mai permită firmelor să exercite presiuni asupra taximetriştilor care şi-au cumpărat maşini şi lucrează pentru societăţile din domeniu.

Legea 265/2007 pentru modificarea şi completarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, intrată în vigoare în 17 septembrie, prevede că Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Ministerul Transporturilor şi ANRSC, Ministerul Economie şi Finanţelor, după caz, vor elabora şi aproba, prin ordin al ministrului sau al preşedintelui autorităţii, reglementările stabilite prin lege, cuprinse în domeniile lor de activitate, precum şi normele de aplicare a acestei legi.

Pe baza acestor norme, autorităţile publice locale, care sunt responsabile în temeiul legii pentru înfiinţarea, autorizarea, organizarea, şi controlul funcţionării serviciilor de transport în regim de taxi şi închiriere urmează să organizeze procedurile de autorizare a transportatorilor.

În urmă cu o săptămână, Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice, la rândul său, pe site-ul instituţiei, normele de atestare profesională a şoferilor care efectuează transport de persoane în regim de taxi sau transport în regim de închiriere şi agrearea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Normele de aplicare a Legii taximetriei au intrat în vigoare.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Normele de aplicare a Legii taximetriei au intrat în vigoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte