Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traficul din reţelele mobile, de 2,5 ori mai mare decât cel din infrastructura de telefonie fixă

Luni, 3 Decembrie 2007 (13:30:30)

Durata convorbirilor realizate în reţelele de telefonie mobilă în primul semestru a totalizat 9,7 miliarde de minute, în creştere cu 24% faţă de rezultatul din perioada ianuarie-iunie 2006, în timp ce traficul în infrastructura de telefonie fixă a scăzut cu 4,8%, la 3,9 miliarde de minute.

  Valoarea traficului total în reţelele de telefonie mobilă nu a luat în calcul convorbirile în roaming, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologie (ANRCTI) remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Ponderea cea mai ridicată în totalul traficului în reţelele de telefonie mobilă o deţin apelurile către reţelele proprii (79,3%), acesta având şi cea mai însemnată creştere, de 25,8%, faţă de perioada precedentă.

Traficul către alte reţele mobile de telefonie reprezintă 15,5% din totalul de trafic realizat în reţelele mobile, urmat de convorbirile către reţelele fixe de telefonie (3,2%) şi de traficul către reţele internaţionale (2%), fiecare segment înregistrând creşteri comparativ cu perioada anterioară, se spune în comunicat.

Media lunară a traficului de voce iniţiat de către un utilizator al serviciilor de telefonie mobilă a crescut cu opt minute, ajungând la o oră şi 23 de minute, datorită unei rate semestriale de creştere a volumului de trafic de voce (+24%) superioare ratei de creştere a numărului de utilizatori (+12%).

"Traficul de mesaje scrise din perioada 1 ianuarie-30 iunie 2007 a crescut cu 27% faţă de traficul înregistrat în semestrul al doilea din 2006 şi cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006, rezultând o medie de 13 mesaje scrise pe utilizator transmise lunar. După scăderea înregistrată în a doua jumătate a anului 2006, traficul de mesaje multimedia a crescut cu 40% în primele şase luni din 2007", conform sursei citate.

Traficul total de voce realizat de utilizatorii furnizorilor de servicii de telefonie fixă din România (fie prin reţelele publice fixe proprii, fie prin reţele unor terţi) s-a ridicat la 3,9 miliarde de minute.

Volumul total de trafic realizat de către utilizatorii finali ai celor 70 de furnizori alternativi de servicii de telefonie la puncte fixe (inclusiv prin tehnologie VoIP), utilizând fie propriile reţele, fie reţelele unor terţi, atinge valoarea de 1,23 miliarde minute, cu 5,3% mai mult faţă de perioada precedentă de raportare, reprezentând 31,5% din valoarea traficului total de voce realizat la puncte fixe.

Dintre furnizorii alternativi de servicii de telefonie fixă, 35 ofereau servicii de acces la o reţea publică fixă de telefonie şi deţineau 25% din numărul total de linii telefonice instalate la puncte fixe.

La aceeaşi dată, în România, peste 1.300 de furnizori ofereau servicii de acces la Internet, numărul conexiunilor care permit accesul la Internet ajungând la aproximativ 4,5 milioane (inclusiv conexiuni de acces mobil prin HSCSD, GPRS, CDMA, 3G şi conexiuni de acces dial-up la puncte fixe), din care mai mult de două milioane reprezentau conexiuni de acces pentru care se plăteau abonamente.

Din totalul de conexiuni, 1,51 milioane reprezintă conexiuni de acces în bandă largă la puncte fixe, iar 820.000 de legături de acces mobil în bandă largă, astfel încât rata de penetrare la 100 locuitori a serviciilor de acces la Internet în bandă largă la puncte fixe şi mobile a atins valoarea de 11%.

Serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale au atras 4,6 milioane abonaţi (în creştere cu 4% faţă de sfârşitul anului 2006), în special pe baza unei creşteri cu 57,4% a numărului de abonaţi la reţelele de retransmisie prin satelit de tip DTH.

Cifrele prezentate se regăsesc într-un raport întocmit de ANRCTI care prezintă principalii indicatori şi evoluţiile înregistrate pe segmentele de telefonie fixă şi mobilă, acces la Internet, servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, servicii de linii închiriate şi transmisiuni de date sectorul de comunicaţii electronice din România pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2007.

Documentul este realizat pe baza datelor raportate de aproape 2.000 de furnizori de reţele sau servicii de comunicaţii electronice operaţionali în prima jumătate a anului.

ANRCTI este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, comunicaţiilor audiovizuale, echipamentelor radio şi echipamentelor terminale de comunicaţii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilităţii electromagnetice, tehnologiei informaţiei şi serviciilor poştale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul din reţelele mobile, de 2,5 ori mai mare decât cel din infrastructura de telefonie fixă.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traficul din reţelele mobile, de 2,5 ori mai mare decât cel din infrastructura de telefonie fixă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte