Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firmele din domeniul panificaţiei ar putea primi finanţare prin PNDR doar dacă sunt IMM-uri

Luni, 3 Decembrie 2007 (13:25:40)

Firmele din domenii precum panificaţia, dulciurile, apa minerală şi băuturile răcoritoare ar putea să primească finanţări prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) doar dacă sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM).
 
  "Regulamentul în baza căruia accesăm fondurile pentru dezvoltare rurală ne permite să finanţăm numai domeniile cuprinse în Anexa 1 a Tratatului, care nu include anumite domenii precum panificaţia, dulciurile, produsele zaharoase, apa minerală, băuturile răcoritoare sau tot ceea ce vizează producerea de biocombustibili sau de energie regenerabilă din deşeuri rezultate în urma procesării", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Viviana Vasile, director pe probleme de dezvoltare rurală în Ministerul Agriculturii.

Astfel, firmele din aceste domenii ar putea primi finanţare printr-o chemă de ajutor de stat, cuprinsă tot în PNDR.

"Am întâmpinat destul de multe probleme cu schema pe care am vrut să mergem. Iniţial, am vrut o schemă regională, însă nu au fost de acord cei de la Bruxelles. Acum mergem pe o schemă de IMM şi din discuţiile de până acum avem asigurări că această schemă nu ne va mai crea probleme", a spus Vasile.

În cazul în care Comisia va fi de acord cu această schemă de ajutor, firmele care vor putea beneficia de proiecte finanţate prin PNDR trebuie să fie neapărat IMM-uri, dacă au activităţi în domenii precum panificaţia, dulciurile, apa minerală şi băuturile răcoritoare.

Pentru firmele din alte domenii, cum ar fi procesarea cărnii sau a laptelui, nu va exista această restricţie, companiile mari putând de asemenea să acceseze fonduri prin PNDR.

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este instrumentul financiar prin care România va accesa fonduri de peste opt miliarde euro, până în 2013, în domeniul dezvoltării rurale. Documentul a fost transmis spre avizare la CE la sfârşitul lunii iunie, iar un set de comentarii şi observaţii tehnice a fost transmis autorităţilor române în luna septembrie. Ministerul Agriculturii va transmite forma revizuită a programului la 12 decembrie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele din domeniul panificaţiei ar putea primi finanţare prin PNDR doar dacă sunt IMM-uri.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmele din domeniul panificaţiei ar putea primi finanţare prin PNDR doar dacă sunt IMM-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte