Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţiile în economie au crescut în primele nouă luni cu 29,1%, la peste 39,36 miliarde de lei

Luni, 3 Decembrie 2007 (13:32:12)


Investiţiile realizate în economie au crescut în primele nouă luni cu 29,1% faţă de perioada similară a anului trecut, la 39,365 miliarde de lei, potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică (INS).
  Investiţiile în lucrări de construcţii noi, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie, au însumat 19,257 miliarde de lei, reprezentând aproape jumătate din suma totală, în creştere cu 34,8% comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent. Investiţiile în utilaje şi mijloace de transport au însumat 17,534 miliarde de lei, avansul fiind de 23,7%.

Industria a atras 38,7% din suma totală a investiţiilor, construcţiile - 28,3%, comerţul şi serviciile - 21,9%, agricultura - 0,7%, alte ramuri ale economiei - 10,4%.

În trimestrul al treilea, valoarea investiţiilor în economie a urcat, comparativ cu acelaşi interval din 2006, cu 5,299 miliarde de lei, la preţuri curente (+32,4%), la 17,445 miliarde de lei.

"Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la toate elementele de structură, astfel - lucrări de construcţii noi (+ 39,3%), utilaje inclusiv mijloace de transport (+26,6%) şi alte cheltuieli (+22%). Comparativ cu trimestrul III 2006, în trimestrul III 2007 se constată că în totalul investiţiilor a crescut ponderea investiţiilor în lucrări de construcţii noi, cu 2,7 puncte procentuale, în timp ce ponderea investiţiilor în utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut cu 2,7 puncte procentuale", se arată într-un comunicat al INS.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţiile în economie au crescut în primele nouă luni cu 29,1%, la peste 39,36 miliarde de lei.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţiile în economie au crescut în primele nouă luni cu 29,1%, la peste 39,36 miliarde de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte