Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 dec 2007 - Anul XII, nr. 289 (3659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu îi scrie lui Cioroianu în legătură cu trimiterea legii salarizării diplomaţilor la MO

Luni, 3 Decembrie 2007 (14:37:30)


Bogdan Olteanu, i-a scris, luni, ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, pentru a-şi exprima satisfacţia faţă de trimiterea spre publicare în Monitorul Oficial a legii privind salarizarea diplomaţilor, după "tergiversări nejustificate" din partea lui Traian Băsescu .
  "După o serie de tergiversări nejustificate, din partea preşedintelui României, astăzi a fost transmisă pentru publicare în Monitorul Oficial Legea numărul 344 din 2007 pentru pentru modificarea şi completarea Legii numărul 495 din 2004 privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale personalului din administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi de la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale romaneşti din străinătate", scrie Olteanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor apreciază în mesajul transmis ministrului Cioroianu că "România, ca ţară europeană, are datoria şi obligaţia de a asigura un serviciu diplomatic la cele mai înalte standarde de reprezentare, care să aducă prestigiu ţării în lume".

Bogdan Olteanu cataloghează drept "regretabil" faptul că această lege, "care permite o reprezentare corectă a statului român în străinătate", intră în vigoare "cu o întârziere de şase luni din cauza refuzului iniţial de a promulga legea şi a contestărilor formulate la Curtea Constituţională de către preşedintele Traian Băsescu".

Olteanu încheie mesajul adresat ministrului de Externe reafirmând "sprijinul Parlamentului României pentru diplomaţia românească pentru ca reprezentanţii acesteia să reprezinte ţara cu cinste şi onorabilitate peste hotare".

Modificările la Legea privind salarizarea diplomaţilor au fost contestate de şeful statului la Curtea Constituţională, însă sesizarea a fost respinsă. Şeful statului a semnat, vineri, decretul de promulgare a legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu îi scrie lui Cioroianu în legătură cu trimiterea legii salarizării diplomaţilor la MO .
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu îi scrie lui Cioroianu în legătură cu trimiterea legii salarizării diplomaţilor la MO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu chimen 4 portii 45 minute Se fierb cartofii în coajă, se lasă la răcit şi se curăţă. Se taie ceapa şi se căleşte în ulei, împreună cu seminţele de chimen. Se adaugă sare şi piper. Când ceapa începe să se... Citeşte