Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România va solicita CE să aprobe înfiinţarea unei alte autorităţi de monitorizare a pieţei energiei

Luni, 26 Noiembrie 2007 (17:13:00)

România va solicita CE să aprobe înfiinţarea unei autorităţi independente de monitorizare a pieţei naţionale de energie, care să funcţioneze în paralel cu actuala Autoritate Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat, luni, un director din Ministerul Economiei şi Finanţelor.

  "Considerăm util ca monitorizarea pieţei de energie să fie făcută, pe lângă ANRE, de o autoritate distinctă, subordonată viitorului observator energetic european", a afirmat directorul Direcţiei de politici energetice din Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), Alexandru Săndulescu, la un seminar pe teme de energie.

La nivelul Uniunii Europene există discuţii privind înfiinţarea unui organism unic de reglementare a pieţei de energie din blocul comunitar.

Săndulescu a precizat că viitorul organism ar urma să preia de la ANRE activitatea de monitorizare a pieţei de energie având în vedere că la această instituţie există un conflict de interese. ANRE stabileşte regulile de funcţionare a pieţei, dar are şi obligaţia de a sesiza disfunţionalităţile din sector.

"Există un uşor conflict de interese între ANRE care stabileşte regulile pieţei de energie şi ANRE care semnalează deficienţele pieţei", a adăugat Săndulescu.

Potrivit pagiinii de Internet a ANRE, instituţia are "misiunea de a crea şi aplica sistemul de reglementări necesar funcţionării sectorului energiei şi pieţelor de energie electrică, energie termică şi gaze naturale, în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor".

ANRE este o instituţie publică autonomă, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea directă a primului ministru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România va solicita CE să aprobe înfiinţarea unei alte autorităţi de monitorizare a pieţei energiei.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România va solicita CE să aprobe înfiinţarea unei alte autorităţi de monitorizare a pieţei energiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei