Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ARACO: Preţurile locuinţelor şi ale materialelor de construcţii cresc artificial

Luni, 26 Noiembrie 2007 (14:59:23)

Creşterea preţurilor la materialele de construcţii şi la locuinţe este artificială, producătorii şi dezvoltatorii urmărind profituri prea mari, a declarat, luni, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor în Construcţii (ARACO), Laurenţiu Plosceanu.
 
  "De multe ori se speculează că sectorul construcţiilor este unul cu o creştere mare şi din acest motiv preţurile cu materialele de construcţii cresc fără motiv. În acest an creşterea va ajunge la 20% faţă de nivelul de anul trecut", a spus Plosceanu, la conferinţa "Romania Construct Forum", organizată luni de Agenţia MEDIAFAX.

Potrivit datelor ARACO, costul cu materialele reprezintă 40-55% din costul total al construcţiilor.

"Vedem în primele zece clasate în topul celor mai profitabile companii din România, firmele care produc ciment. Trebuie să vedem cum putem să temperăm creşterea preţurilor mai ales în sectoare cu pondere mare în produsul final. A plusa la preţul materialelor de construcţii înseamnă a vinde mai greu şi mai puţin", a adăugat Plosceanu.

În ceea ce priveşte dezvoltatorii, reprezentantul ARACO a precizat că aceştia practică preţuri de vânzare a locuinţelor de 3,3-4 ori mai mari decât costul de construcţie al acestora.

"În prezent preţul unui metru pătrat de construcţie este de 600-700 de euro, iar dezvoltatorii vând locuinţele cu 3.000-4.000 de euro pe metru pătrat. Dacă nu se va echilibra această marjă a profitului atunci vor apărea dezechilibre pe piaţă şi nu vor mai avea cu cine să construiască", a menţionat Plosceanu.

El a menţionat că firmele de dezvoltare imobiliară au profituri pe piaţa românească de două cifre, în timp ce profitul mediu al firmelor de construcţii este de circa 7%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ARACO: Preţurile locuinţelor şi ale materialelor de construcţii cresc artificial.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARACO: Preţurile locuinţelor şi ale materialelor de construcţii cresc artificial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei