Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Participarea slabă la referendum reflectă lipsa de încredere în clasa politică

Luni, 26 Noiembrie 2007 (15:12:29)

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că participarea slabă la referendum reflectă lipsa de încredere în clasa politică, a acuzat deficienţe în procesul electoral şi a criticat politicienii care au îndemnat electoratul să nu voteze, apreciind drept regretabil acest fapt.

Băsescu a mai declarat că prezenţa la euroalegeri se încadrează în specificul prezenţei la acest tip de alegeri, înregistrat în cele state state care au intrat în UE în 2004.

"România, prin procent, se află imediat după Ungaria, dacă facem un clasament al statelor care au intrat în UE în valul 10+2", a spus Băsescu, precizând că, din acest punct de vedere, România se încadrează în specificul unor state nou intrate în UE, în care tematica europeană nu este abordată suficient.

Potrivit lui Băsescu, participarea la euroalegeri, situată în jurul a 27-30%, reflectă nu numai specificul prezenţei la alegerile europene, ci şi o listă de încredere a românilor în clasa politică.

El a ţinut să precizeze de asemenea că, au fost destule dificultăţi în desfăşurarea simultană a celor două evenimente politice care au avut loc duminică.

Şeful statului a catalogat drept "regretabil" faptul că "pentru prima dată" au existat oameni politici care au îndemnat populaţia să nu meargă la vot. "Nu pot analiza impactul îndemnului, nu a fost semnificativ, dar gestul este discutabil şi mi-a creat sentimentul că mulţi dintre oamenii politici importanţi au un nivel de responsabilitate scăzut", a spus Băsescu, menţionând că a fost în special dezamăgit de îndemnurile de neparticipare susţinute de oameni politici care deţin sau au deţinut funcţii importante în stat.

Băsescu a ţinut să menţioneze că nu reproşează această atitudine celor care au îndemnat de la începutul campaniei populaţia să nu meargă la vot, pentru că aceştia au fost sancţionaţi de electorat, nereuşind să treacă pragul electoral.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Participarea slabă la referendum reflectă lipsa de încredere în clasa politică.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Participarea slabă la referendum reflectă lipsa de încredere în clasa politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei