Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hoaţă fără buletin

Maldăr de dosare penale, pe numele unei puştoaice de 13 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O minoră în vârstă de 13 ani, de etnie rromă, le dă adevărate bătăi de cap poliţiştilor comunei Suceviţa, fiind autoarea a numeroase furturi din casele localnicilor. Din cauza vârstei, puştoaica nu răspunde penal, iar poliţiştii nu au ce să-i facă.

Părinţii minorei nu vor să stea de vorbă cu oamenii legii şi îi ameninţă cu acte de violenţă pe cei care au făcut plângere la Poliţie. Deşi au prins-o de fiecare dată, poliţiştii din comună nu au reuşit niciodată să recupereze bunurile sau banii furaţi.

Cu toate că nu are nici măcar buletin, Alina M. îi ţine în şah pe poliţişti şi continuă să dea spargere după spargere.

„În prezent, pe numele minorei figurează opt dosare penale pentru furturi comise pe raza comunei Suceviţa şi alte trei dosare pentru fapte similare petrecute la Marginea”, ne informează agentul Laura Murariu, din cadrul Postului de Poliţie Suceviţa. Atât poliţista, cât şi colegii ei din comună, au discutat problema hoaţei fără buletin cu mai mulţi consilieri locali, dar şi cu asistentul social al Primăriei din localitate, însă situaţia nu s-a schimbat cu absolut nimic.

„Minora profită de lipsa proprietarilor de acasă sau de neatenţia acestora şi intră în locuinţe pe uşile lăsate deschise sau prin forţarea geamurilor. Fură bani, telefoane mobile, bijuterii sau produse alimentare”, mai spune Laura Murariu.

Poliţista recunoaşte că a încercat să stea de vorbă cu familia Alinei M., însă părinţii acesteia au refuzat orice dialog cu oamenii legii. Ba mai mult, aceştia i-au şi ameninţat pe poliţişti, spunând că fata lor, care mai are opt fraţi, e nevinovată. Asta deşi amprentele ei au fost găsite la mai multe furturi, de câteva ori, fiind prinsă chiar în flagrant.

„Atâta lume plânge de pe seama ei, a furat de la o grămadă de lume…”.

Deşi sătenii spun că minora este trimisă la furat de părinţi, poliţiştii susţin că nu au probe care să susţină această afirmaţie, dar că bănuiesc şi ei acest lucru.

„Mie mi-a furat, acum două luni, 80 de lire sterline şi 20 de milioane (n.r. –lei vechi). A intrat pe geam, când nu eram acasă. M-a întâlnit cu rudele ei pe stradă şi m-au ameninţat”, mărturiseşte Ionela Senegeac.

O vecină de-a ei, Loredana Lungu, acceptă cu greu să vorbească. A fost ameninţată şi ea şi îi este frică, mai ales că are doi copii mici:

„A vrut să fure şi de la mine, dar a prins-o un vecin în holul casei. M-a ameninţat maică-sa şi fraţii ei apoi... Să se facă, dom’le, ceva! Atâta lume plânge de pe seama ei, a furat de la o grămadă de lume…”.

În urmă cu câteva luni, Alina M. a furat din casa unei sătence din Suceviţa nu mai puţin de 1540 de euro. La începutul lunii august a acestui an, puştoaica a furat 1600 de lei de la o altă consăteancă. Minora fură încă de la vârsta de 12 ani, iar sătenii cred că dacă autorităţile vor sta în continuare cu mâna în sân, seria furturilor va continua.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maldăr de dosare penale, pe numele unei puştoaice de 13 ani.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Maldăr de dosare penale, pe numele unei puştoaice de 13 ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei