Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 nov 2007 - Anul XII, nr. 282 (3653)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cheamă partidele la consultări la sfârşitul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare

Luni, 26 Noiembrie 2007 (15:02:05)

Preşedintele Traian Băsescu va chema partidele la consultări, ca urmare a referendumului şi a euroalegerilor, la sfârşitul acestei săptămâni sau cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Administraţia Prezidenţială.
  Preşedintele Traian Băsescu declara, joi seară, la Realitatea TV, că dacă la referendum se vor prezenta "şapte milioane de români dintre care şase milioane vor vota «DA»", atunci va trebui să cheme partidele la consultări pentru a lua o decizie.

Duminică, exit-pollurile au indicat că românii au votat în proporţie de 89,2 % în favoarea scrutinului uninominal majoritar în două tururi, având o prezenţă la vot de sub 27% şi înregistrându-se 10,8% voturi împotriva uninominalului.

Preşedintele Traian Băsescu a remarcat, duminică seara, că, din cei aproape 5 milioane de români care s-au prezentat la vot, 4 milioane au votat în favoarea uninominalului, apreciind că a trebui analizată cu atenţie Legea referendumului, pentru că votul de duminică este proba inechităţii acesteia.

Potrivit lui Băsescu, există un "nucleu dur" al electoratului, care este interesat de viaţa politică românească şi care, prin votul de duminică a demonstrat că doreşte în mod categoric reformarea clasei politice. Şeful statului a susţinut că acest electorat se va simţi frustrat din cauza prevederilor actuale privind condiţiile de validare a referendumului.

El a ţinut să sublinieze că peste 80% dintre votanţii tuturor partidelor care au participat la europarlamentare au votat pentru introducerea votului uninominal majoritar, ceea e dovedeşte, în opinia sa, că există în rândul electoratului voinţă de reformare a clasei politice, indiferent de preferinţele politice.

Băsescu a mai spus că rezultatul euroalegerilor arată "schimbări consistente în ierarhia partidelor", precizând că va ţine cont de aceste schimbări.

"Euroalegerile ne arată schimbări consistente în ierarhia partidelor în România. Voi ţine cont de ele pentru că nu mai sunt reflectări ale unor sondaje, ci reprezintă votul românilor", a afirmat şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cheamă partidele la consultări la sfârşitul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cheamă partidele la consultări la sfârşitul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei