Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2007 - Anul XII, nr. 266 (3640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ecologiştii ruşi denunţă o catastrofă ecologică în Marea Neagră

Duminică, 11 Noiembrie 2007 (18:09:36)

Mai mulţi ecologişti ruşi au denunţat duminică "o catastrofă ecologică" în Marea Neagră, după o scurgere de păcură în urma avarierii unui petrolier şi naufragiul a două cargoboturi care transportau sulf, în apropiere de coastele Crimeei (Ucraina), relatează AFP.
 
  "Este o catastrofă ecologică de proporţii. Este nevoie de o perioadă îndelungată de timp pentru a elimina poluarea, iar consecinţele vor fi resimţite chiar şi peste un an, sau poate mai mult", a declarat copreşedintele mişcării ecologiste Ekozaşcita (Ecoapărarea), Vladimir Sliviak, citat de agenţiile ruse.

Dacă ţiţeiul se va depune pe fundul mării, va "practic imposibil să fie eliminat", a adăugat Sliviak.

"Gravitatea pagubelor ecologice depinde de acţiunile Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale serviciilor de salvare, însă în orice caz, este vorba de o gravă catastrofă ecologică", a apreciat la rândul său preşedintele Crucii Verzi, Serghei Baranovski, membru al Academiei ruse de ştiinţe naturale, citat de agenţia RIA-Novosti.

Scurgerea de păcură "este o mare problemă, însă sulful care s-a scurs reprezintă o problemă şi mai mare", a precizat Baranovski.

"În principiu, petrolul şi păcura se răspândesc pe suprafaţa apei, formând o peliculă fină şi pot fi recuperate. Furtuna însă ne împiedică să facem acest lucru", a subliniat la rândul său Evgheni Şvarţ, responsabil de ramura rusă a Fondului Mondial pentru Natură (WWF), citat de agenţia Interfax.

"Există un risc ridicat de poluare pe suprafaţa apei şi în regiunea de coastă. La nivel global, acest lucru va avea consecinţe extrem de negative. (...) Riscurile unei catastrofe ecologice sunt foarte ridicate", a adăugat Şvarţ.

Un cargobot care avea 17 persoane la bord şi transporta 5.600 de tone de fier vechi s-a scufundat duminică în Marea Neagră, în apropiere de Crimeea (Ucraina), unde se înregistrează o furtună, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor ucrainene de supraveghere maritimă.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce un petrolier rusesc s-a rupt în două, deversând 1.300 de tone de ţiţei în mare, iar două cargoboturi încărcate cu sulf s-au scufundat duminică în strâmtoarea Kerci, care separă Crimeea de litoralul rus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ecologiştii ruşi denunţă o catastrofă ecologică în Marea Neagră.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ecologiştii ruşi denunţă o catastrofă ecologică în Marea Neagră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei