Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 nov 2007 - Anul XII, nr. 266 (3640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celule goale

Au omorât cu sânge rece şi sunt în continuare în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au violat, au tâlhărit, au omorât. Oameni bătrâni, femei, copii, nu au ţinut cont. Deşi ar trebui să-şi petreacă restul vieţii în spatele gratiilor, autorii acestor abominabile fapte sunt în continuare în libertate, în mijlocul nostru.

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sunt înregistrate nu mai puţin de 17 astfel de dosare penale, în care sunt cercetate fapte îngrozitoare. Figurează în evidenţe cu A.N. –autori necunoscuţi, întrucât anchetatorii nu au reuşit să strângă probe suficiente care să-i ducă pe urmele asasinilor.

 

Ultimul dosar cu A.N. a fost înregistrat la sfârşitul lunii trecute

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procuror Luminiţa Hurjui, dintre cele 17 dosare cu A.N., şapte sunt omoruri, patru violuri urmate de moartea victimei, trei tâlhării cu acelaşi sfârşit tragic, precum şi trei pruncucideri. În toate aceste cauze, explică procurorul Hurjui, sunt întocmite planuri de anchetă de către procuror şi ofiţerii specializaţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Trimestrial, în cazul în care au apărut date şi indicii noi despre una dintre cauzele respective, anchetatorii stabilesc măsuri prin care să valorifice acele informaţii.

„Structurile de poliţie judiciară efectuează şi activităţi specific poliţieneşti în vederea strângerii informaţiilor cu caracter operativ şi care ar putea duce la identificarea suspecţilor, la restrângerea cercului de suspecţi, la identificarea –unde este cazul – a bunurilor rezultate din infracţiuni, informaţii ce sunt analizate şi evaluate de către procurorii criminalişti şi membrii echipei operative”, a declarat, ieri, Luminiţa Hurjui.

Ultima infracţiune înregistrată cu A.N. s-a petrecut chiar la sfârşitul lunii trecute, atunci când, Eleonora Ţebrean în vârstă de 80 de ani, din satul Molid, a fost găsită moartă în propria casă. Corpul neînsufleţit al femeii era plin de urme de violenţă, iar casa era răvăşită, semn că asasinii bătrânei au scotocit după bani sau alte bunuri de valoare. Până în prezent au fost audiate sute de persoane, dar criminalii sunt în continuare în libertate.

Un alt caz rămas cu autori necunoscuţi este cel al Mariei Galan (56 de ani), din Bilca, mamă a şapte copii, al cărei cadavru a fost găsit în octombrie 2006 într-un pârâu din comună. Femeia fusese violată şi omorâtă cu bestialitate, cadavrul prezentând urme de muşcături la nivelul feţei şi sânilor.

Cu A.N. a rămas şi terifianta crimă comisă în noaptea de 19/20 mai 2005, asupra soţilor Gheorghe şi Elena Hreniuc, ambii în vârstă de 70 de ani. Corpurile neînsufleţite ale celor doi au fost găsite într-o baltă de sânge, în gospodăria lor. Bătrânii au fost măcelăriţi cu zeci de lovituri de cuţit, bătuţi cu picioarele de la un scaun şi torturaţi. Mobilul crimei, au stabilit ulterior anchetatorii, a fost jaful. 

 

Unul dintre criminali a scăpat definitiv, fără nici o zi de închisoare  

 

Anchetatorii recunosc că, în câteva dintre aceste dosare, sunt şanse foarte mici ca autorii să mai fie prinşi, posibilităţile de identificare fiind diminuate odată cu trecerea timpului.

În urmă cu aproximativ două luni, autorul celei mai vechi crime din şirul celor cu A.N. a scăpat definitiv de celula ce-i era destinată. Şi asta, pentru că au trecut 15 ani de la comiterea omorului, iar fapta s-a prescris. Chiar dacă, prin absurd, individul care i-a luat viaţa lui Liviu Mihalache, al cărui cadavru a fost găsit pe data de 23 septembrie 1992, pe raza localităţii Vama, pe partea dreaptă a DN 17, s-ar preda astăzi la Poliţie, oamenii legii nu ar mai avea ce să-i facă, dosarul fiind clasat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au omorât cu sânge rece şi sunt în continuare în libertate.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au omorât cu sânge rece şi sunt în continuare în libertate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oamenii la dunga trimis de
(26 nov 2007, 10:39:40
lasati may nu va chinuiti sa gasiti criminalii,important e k voi sa aveti numele de ''autoritatile legii'' ce consta in a fii f gras iar baietei vostri sa aiba iarba si bani pt prostituate,in timp ce feta sa aiba loc unde sasi rupa pi..a,iar nevasta sa dispuna de amant.Batranii dak sunt omorati deja a devenit un fapt normal,ceva genu ''era vremea lor'',voi mai deschideti o sticla de sampanie j dati foc la trabuc.HALAL JUSTITIE ROMANEASCA SI NU NUMAI'

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei