Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 72 (8601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consilierii județeni au aprobat două noi posturi de medic oncolog la spitalul clinic din Suceava, dar acestea vor putea fi ocupate doar cu acordul Guvernului

Miercuri, 27 Martie 2024 (13:34:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul județean a votat miercuri în unanimitate pentru înființarea a două noi posturi de medic specialist la secția Oncologie a Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava și majorarea, astfel, a numărului total de angajați de la 1.862 la 1.864.

Acestea vor putea fi însă scoase la concurs și ocupate numai dacă Guvernul va aproba un memorandum în acest sens sau va debloca posturile din sistemul de sănătate. „După înștiințarea oficială privind înființarea celor două noi posturi la secția Oncologie vom cere aprobare pentru scoaterea la concurs prin memorandum, dacă nu avem legea deblocării posturilor in sănătate”, a declarat managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea. Acesta a mai spus că în perioada următoare va fi scos la concurs un post de oncolog care a devenit vacant la 1 martie a.c., prin plecarea unuia dintre medicii din secție. La acest moment, unitatea medicală așteaptă informarea Senatului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava referitoare la comisia de concurs.

Pacienții cu cancer și secția Oncologie se confruntă cu o situație extrem de dificilă deoarece la acest moment spitalul are un singur medic oncolog în secția de profil, dr. Doina Ganea Motan, iar în ambulatoriul de specialitate un medic cu normă întreagă, dr. Silvia Ginghină, și un medic cu jumătate de normă, dr. Doina Ganea Motan. Nici în județ situația nu este mai bună deoarece doar două unități medicale publice mai au medic oncolog, spitalele municipale din Rădăuți și Fălticeni, care au câte un singur medic oncolog, iar numărul de pacienți cu cancer aflați în evidențele medicale este de peste 15.000.  Singurul oncolog de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc este în concediu fără plată, iar trei doctorițe de la Oncologia spitalului din Suceava sunt în concediu de creștere a copilului.

Managerul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că „anul 2024 este greu de gestionat”, mai ales că „toți pacienții oncologici care erau cu dosarele la Cluj, Iași etc. cu radioterapie se întorc la Suceava, incidența cancerului este în creștere rapidă și, totodată, crește numărul cazurilor rezolvate la Suceava, după ce am trimis chirurgi generaliști să se specializeze în chirurgie oncologică”. „Am vorbit în toate centrele universitare, am avut discuții și cu rezidenți de anul IV, este cineva care dorește să se detașeze pe câteva stagii la noi, mai așteptăm doritori”, a afirmat dr. Calancea, care a precizat că medicii rezidenți din anul IV nu pot profesa independent, oricum ar trebui să lucreze alături de un medic coordonator.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii județeni au aprobat două noi posturi de medic oncolog la spitalul clinic din Suceava, dar acestea vor putea fi ocupate doar cu acordul Guvernului.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consilierii județeni au aprobat două noi posturi de medic oncolog la spitalul clinic din Suceava, dar acestea vor putea fi ocupate doar cu acordul Guvernului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei