Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 55 (8584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunță că Spitalul Clinic Județean Suceava a primit un milion de euro pentru digitalizare

Joi, 7 Martie 2024 (13:42:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a primit o finanțare europeană de aproape un milion de euro pentru digitalizare, fondurile fiind asigurate prin PNRR. Gheorghe Flutur a arătat că obiectivul principal al proiectului este obținerea unor module informatice care să deservească spitalul de la Suceava, începând cu înregistrarea și digitalizarea fișei pacientului, în care să fie prinse istoricul bolilor, tratamentul primit și recomandări pentru viitor. „Este vorba de dotarea cu computere specializate, dotarea cu 125 de terminale mobile tip tabletă care vor putea fi folosite de asistente pentru citirea codului de bare la capul pacientului și transmiterea informațiilor către un server central și dotarea blocurilor operatoare cu calculatoare speciale. Efectul final înseamnă obținerea de informații în cel mai scurt timp pentru a permite intervențiile în cunoștință de cauză a personalului medical”, a arătat Flutur. El a adăugat că prin proiect este prevăzută și înființarea unui chioșc digital interactiv, unde, în baza unui cod personal, pacientul sau aparținătorii desemnați ai acestuia pot consulta fișa cu diagnostic și recomandări sau pot să obțină informații despre pacient. „Asta înseamnă o abordare civilizată, modernă și cu date reale. Și după cum se observă, spitalul județean se află într-o perioadă de dezvoltare și extindere profundă, având foarte multe proiecte”, a precizat șeful administrației județene. El a amintit că dintre proiectele cu fonduri europene vrea să le reamintească pe cele pentru anveloparea spitalului, de peste 13 milioane de euro, și proiectul pentru combatere a nosocomialelor. „În același timp, avem proiecte finanțate din bugetul Consiliului Județean pentru înființarea unor secții noi, pentru amenajarea unei săli de politraumă, pentru tratarea a bolilor de inimă complexe, pentru tratamentul cu izotopi al bolnavilor de cancer și multe altele”, a mai spus Gheorghe Flutur. El a mai spus că în momentul de față este finalizat și proiectul realizat de Compania Națională de Investiții pentru modernizarea spitalului de copii, o investiție de aproape 130 de milioane de euro pentru care trebuie emisă Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru demararea lucrărilor.

„Toate acestea au fost posibile datorită unui parteneriat între CJ Suceava și conducerea spitalului clinic. Îi felicit pentru implicarea și doresc în continuare performanță și aplecare totală pentru tratarea pacienților pe măsură dotărilor pe care le au”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că Spitalul Clinic Județean Suceava a primit un milion de euro pentru digitalizare.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunță că Spitalul Clinic Județean Suceava a primit un milion de euro pentru digitalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei