Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 55 (8584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Orchestra Simfonică Suceava va fi înființată de municipalitate în colaborare cu Colegiul de Artă

Joi, 7 Martie 2024 (18:42:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii vor putea să meargă periodic la spectacole de muzică clasică și simfonică, după ce se va concretiza un nou proiect – înființarea Orchestrei Simfonice Suceava de către municipalitate, în colaborare cu Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu".

Ideea acestei colaborări a fost lansată în cadrul evenimentului „Femei de succes”, ediția a XIII-a, desfășurat miercuri seara, în sala de spectacole a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.

Entuziasmat de frumoasa performanță a tinerilor din cadrul Orchestrei Simfonice a Colegiului de Artă, sub bagheta directorului Casei de Cultură a Studenților, Valentin Ianoș, primarul Sucevei, Ion Lungu, a urcat pe scenă și le-a făcut o propunere directă, în fața a sute de spectatori: „Atât de mult am fost emoționat de aceste momente muzicale încât trebuie să spun - veniți să solicitați finanțare de la primărie. Cu ghilimele de rigoare, vă invităm să veniți să vă <înfiem> la primărie. Ne dorim de mult să avem o orchestră simfonică la Suceava, iată că o avem! Mi-aș dori ca această orchestră să ofere periodic spectacole sucevenilor, aici, în această sală. Vă iubesc, vă respect și vă aștept cu un proiect, să vă putem finanța!”

Propunerea edilului Sucevei a fost salutată de toți cei prezenți cu aplauze puternice, iar dirijorul orchestrei, Valentin Ianoș, a declarat că de 15 ani visează la un astfel de moment.

„M-am bucurat tare mult că vom face ceva în acest sens, pentru mine s-ar împlini un vis pe care îl am de 15 ani... E foarte bine pentru oraș, de câte ori au venit spectacole de acest gen sala a fost arhiplină, înseamnă că avem public doritor. Mai sper că poate s-ar înființa și o facultate de muzică la USV, am spus și rectorului Mihai Dimian, pentru că atunci am avea și public, și instrumentiști foarte buni”, a spus a doua zi Valentin Ianoș, care a mulțumit organizatorilor evenimentului „Femei de succes”, care le-au oferit celor 47 de artiști care au evoluat pe scena șansa de a demonstra ceea ce pot, în fața unui public numeros.

„A fost o experiență minunată, suntem onorați că am avut această oportunitate și am împărtășit muzica noastră cu domniile voastre! Sperăm să colaborăm și să ne susținem reciproc în următoarele noastre călătorii muzicale!”, a spus emoționat Valentin Ianoș, care a încheiat spectacolul cu „Marșul lui Radetzky”, de Johann Strauss, în acompaniamentul sălii, care bătea din palme pe ritmurile muzicii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orchestra Simfonică Suceava va fi înființată de municipalitate în colaborare cu Colegiul de Artă.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Orchestra Simfonică Suceava va fi înființată de municipalitate în colaborare cu Colegiul de Artă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei