Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 52 (8581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Barbu și Lucian Blaga, la proba de limba română de la simularea bacalaureatului

Luni, 4 Martie 2024 (13:15:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Simularea examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a a debutat luni, 4 martie, cu proba scrisă la limbă şi literatură română.

Proba a început la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerințele propuse.

În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise ale simulării  s-au înscris 5.872 elevi, evaluarea fiind organizată în 39 centre de examen.

Cât privește subiectele, la punctul I, atât elevii de la profilul uman, cât și cei de la real au primit un fragment la prima vedere din Liviu Rebreanu – „Metropole”, pe baza căruia au fost formulate o serie de cerințe.

Tot la subiectul I, punctul B, cerința a cerut elevilor să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă presa contribuie sau nu la formarea gustului artistic al publicului, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din volumul „Metropole” de Liviu Rebreanu, cât și la experiența personală sau culturală.

Primul subiect valora 50 de puncte.

Subiectul al II-lea, de 10 puncte, a avut în prim plan textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu. Cerința a fost să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului. Doar 10 puncte a avut acest subiect.

La subiectul al III-lea, elevii de la profilul uman au avut de scris un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu, iar elevii de la profilurile real-tehnologic au avut eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat aparținând lui Lucian Blaga.

Subiectul al III-lea valorează 30 de puncte.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere distribuite și instalate în fiecare centru de examen. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți.

Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații. Rezultatele vor fi comunicate pe 15 martie.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Barbu și Lucian Blaga, la proba de limba română de la simularea bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Barbu și Lucian Blaga, la proba de limba română de la simularea bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei