Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 52 (8581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucia Pușcașu deschide la Galeria de Artă Orizont din centrul capitalei expoziția personală „De la pământ la cer”

Luni, 4 Martie 2024 (09:17:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic Lucia Pușcașu deschide la Galeria de Artă Orizont din centrul capitalei expoziția personală „De la pământ la cer”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 7 martie 2024, la ora 18:00.  Expoziția cuprinde compoziții de tapiserie, unele de dimensiuni mari, altele medii, în tehnica haute-lisse, dar și minitapiserii realizate în tehnică mixtă, având ca material de transpunere - lâna.

Artista ne-a spus că pe simeze propune un dialog între tehnici: țesătura haute-lisse cu cea a picturii pe pânză și cu cea a graficii în tehnică mixtă (baițuri, tușuri și culoare).

„De la pământ la cer -  sunt de fapt etapele mele în creație, sunt zboruri spre înălțimi, sunt căutările spre cunoaștere, spre împlinirea viselor și speranțelor. O expoziție plină de optimism, prin lumina care o folosesc în compoziții, foarte diversă prin tematici, prin motive și structuri compoziționale, prin game cromatice, prin expresivități plastice și prin semnificații”, spune artista Lucia Pușcașu.

La vernisajul expoziției personale „De la pământ la cer” de la București (B-dul Nicolae Bălcescu, Nr. 23 a, Galeria de Artă Orizont), Lucia Pușcașu o va avea alături pe suceveanca Ana Creangă, care va susține un moment muzical. Evenimentul va fi prezentat de dr. Adrian-Silvan Ionescu, director al Institutului de Istoria Artelor „George Oprescu”, istoric și critic de artă. Expoziția, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România și Asociația Artă și Umanitate, va fi deschisă și va putea fi vizitată în perioada 5 – 30 martie 2024.

Câteva referințe despre artistă făcute de dr. Luiza Barcan, istoric și critic de artă: „Universul plastic al acestei artiste cu preocupări solide atât în zona picturii, cât și în cea a artelor textile, în cadrul acestora din urmă abordând preponderent tapiseria, este extrem de complex, cu surse de inspirație multiple și un mesaj plurivalent, adresat ochiului cultivat, care știe să privească și să înțeleagă resortul lăuntric din care a luat naștere fiecare dintre compozițiile sale. Indiferent de tehnica aleasă, fie că e vorba de cea a uleiului pe pânză, a tehnicii mixte, pe același tip suport, ori de tapiseria realizată în maniera haute-lisse, picturalitatea rămâne numitorul comun al tuturor lucrărilor semnate Lucia Pușcașu pentru că artista pare să trăiască într-un univers interior animat de culoare, într-o lume în care personajele și poveștile se hrănesc din culoare și reușesc să-și transmită mesajul în primul rând datorită ei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucia Pușcașu deschide la Galeria de Artă Orizont din centrul capitalei expoziția personală „De la pământ la cer”.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucia Pușcașu deschide la Galeria de Artă Orizont din centrul capitalei expoziția personală „De la pământ la cer”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei