Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 52 (8581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ecranizarea

Tânăr rădăuțean, în echipa de producție a serialului „Shōgun”, proaspăt lansat pe Disney+

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuțeanul Andrei Chifan, absolvent al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, în prezent director tehnic de imagine digitală și efecte vizuale, face parte din echipa de producție a noii ecranizări a cărții ”Shōgun”.

Adaptare după romanul lui James Clavell, serialul „Shōgun”, creat de rețeaua de televiziune americană FX, a debutat pe 27 februarie, pe Disney+. 

Acțiunea miniseriei de 10 episoade se petrece în Japonia anului 1600.

Andrei Chifan a lucrat la miniseria Shogun din ianuarie până în iunie 2023, pentru care a creat lumina 3D pentru mai multe secvențe din episoadele 3, 4, 6, 7 și 8.

Numele acestuia este consemnat și pe afișul producției, la secțiunea Artists (Artiști).

Totodată, potrivit reprezentanților colegiului rădăuțean, Andrei „a și scris în Python (limbaj de programare) un asset de Houdini care importă golful Osaka creat în Maya, dar care trebuia reasamblat procedural în Houdini pentru randare finală”.

Andrei a absolvit liceul în 2014, studiind Cinematografie, Fotografie, Media la Facultatea de Teatru şi Film/UBB Cluj.

 

  • Activitate prodigioasă

 

În calitate de profesionist în Imagine Digitală și Efecte Vizuale, Andrei Chifan a colaborat cu o serie de studiouri din întreaga lume, precum Screen Scene VFX (Dublin), Jellyfish Pictures (Londra), UPP Advertising (Praga), Orca Studios (Las Palmas de Gran Canaria), The Endless Collective (New York) sau FBB (Munich), și a avut șansa să lucreze la producții de VFX (visual effects – efecte vizuale) la scară foarte largă, fiind extrem de încântat de proiectele la care a lucrat.

În ultimii 10 ani a ocupat diverse roluri din variate domenii de post-producție, de la Sound Engineer, 2D Animator sau Digital Compositor la FX & Lighting TD, toate aceste experiențe contribuind la înțelegerea modului în care funcționează departamentele din întreaga serie de producție de efecte vizuale.

„Pachetele sale software principale sunt Houdini și Nuke. În Houdini se ocupă de modelare procedurală (clădiri, orașe, păduri, avioane etc.), de layout/scene assembly, de shading, de lumină și de render, iar în Nuke compozitează imaginea finală cu toate straturile filmate sau randate 3D.

Ca motoare de render utilizează: Karma, Arnold, Renderman sau Redshift, în funcție de proiect”, au mai specificat reprezentanții Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi”, în prezentarea lui Andrei.

 

  • Proiecte

 

În 2023, după munca la ”Shogun”, din iunie până în septembrie a lucrat la serialul ”Nautilus” (AMC), după care, în septembrie-octombrie a lucrat la o reclamă pentru Just Eat în care apare Cristina Aguillera (s-a ocupat de aranjamentele florale din jurul apei și a “ajutat-o” pe artistă să spargă un candelabru cu vocea ei).

Apoi, în noiembrie a lucrat la o serie de cadre pentru un film de animație cu fantome și monstruleți pentru copii numit “Elli”, iar spre finalul anului a contribuit la două filme sci-fi care vor fi anunțate oficial în curând.

În anii anteriori a lucrat la multe alte proiecte pentru branduri precum Amazon Prime, Western Digital, Tissot, Netflix sau Sony. A început acest an lucrând la o animație pentru MSG Sphere afișată în cadrul Superbowl-ului, având onoarea să fie printre primii artiști din lume care au avut acces la ecranul exterior al Sferei din Las Vegas.

Consideră, însă, că cea mai mare realizare este băiatul său, Victor, în vârstă de 2 ani, și căruia îi place să învețe orice.

„Își aduce aminte cu nostalgie despre anii de liceu, dorind să mulțumească în mod special doamnei profesoare Antoneta Lăzărescu pentru susţinerea în cadrul concursului Infomatrix 2013 și doamnei diriginte Miriam Leon Postolache.

Felicitări, Andrei, pentru frumoasa, interesanta și inedita carieră profesională!”, a mai transmis Colegiul ”Hurmuzachi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr rădăuțean, în echipa de producție a serialului „Shōgun”, proaspăt lansat pe Disney+.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Tânăr rădăuțean, în echipa de producție a serialului „Shōgun”, proaspăt lansat pe Disney+4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei