Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 38 (8567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Șofer trimis în judecată pentru un accident mortal de acum 8 ani. Un alt șofer acuzat de același accident a fost declarat nevinovat

Vineri, 16 Februarie 2024 (15:58:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident mortal produs la Câmpulung Moldovenesc în vara anului 2016 ar putea face probabil obiectul unui scenariu de film.

La începutul acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-au trimis în judecată pe inculpatul Ovidiu Latiș pentru ucidere din culpă. Ceea ce atrage atenția cel mai mult este că accidentul mortal este din... 2016. O situație pe care nu am mai întâlnit-o niciodată.

În rechizitoriul din 10 ianuarie 2024 se arată că, în data de 15.06.2016, inculpatul, în timp ce conducea autoturismul Renault Megane, pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, ar fi accidentat pietonul T.H., care pătrunsese pe carosabil și se angajase în traversarea neregulamentară a șoselei, provocând decesul acestuia.

O primă chestiune care ar trebui spusă este că acest dosar se îndreaptă vertiginos spre prescriere, având în vedere timpul enorm trecut de la accident.

 

·        Un alt șofer a fost trimis în judecată pentru același accident și declarat nevinovat

 

Totuși, cum s-a ajuns aici?

Parțial există o explicație.

Pe 15 iunie 2016, în jurul orei 21.30, pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, un autoturism Renault Megane a surprins şi accidentat mortal un bărbat în vârstă de 68 de ani. Pietonul, în stare avansată de ebrietate, pătrunsese pe carosabil pe lângă o trecere de pietoni şi se angajase în traversarea neregulamentară a străzii, dinspre dreapta spre stânga şoferului. Ovidiu Latiş, din Sadova, care se afla în maşină, a fost găsit la faţa locului de polițiști.

Polițiștii au avut însă suspiciuni și date că la volan s-a aflat cumnatul său, Ştefan Adrian Liţu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc anunţa, în octombrie 2016, trimiterea în judecată a cinci persoane în acest caz.

 

·        Trimis în judecată fără... probe

 

Ştefan Adrian Liţu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, iar Ovidiu Latiș pentru că ar fi dat declarații mincinoase.

După un proces care s-a întins pe aproximativ trei ani, judecătorii de la două instanțe, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc și Curtea de Apel Suceava, au decis că nici unul dintre cei cinci nu trebuie condamnat, cu privire la lipsa de probe, respectiv că fapta nu există. Cu alte cuvinte, ancheta procurorilor a fost infirmată în totalitate, iar punerea sub acuzare pentru ucidere din culpă s-ar fi făcut fără probe solide.

Așadar, primul șofer trimis în judecată pentru acel accident a fost definitiv declarat nevinovat.

 

·        A doua încercare de stabilire a unui vinovat

 

Ancheta a fost reluată și abia acum, în debut de 2024, tot procurorii de la Câmpulung Moldovenesc l-au trimis în judecată pe Ovidiu Latiș, acuzat că el se afla la volan și a accidentat pietonul. Ar fi vorba însă cel mult de o culpă comună, având în vedere că pietonul era beat și a traversat neregulamentar. 

Procesul reluat cu un nou inculpat va începe la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, nefiind stabilit încă un prim termen de judecată.

Inculpatul Ovidiu Latiș se bucură și el de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șofer trimis în judecată pentru un accident mortal de acum 8 ani. Un alt șofer acuzat de același accident a fost declarat nevinovat.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șofer trimis în judecată pentru un accident mortal de acum 8 ani. Un alt șofer acuzat de același accident a fost declarat nevinovat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei