Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 38 (8567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Contract de aproape 73 de milioane de euro, pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice, semnat de Ion Lungu

Vineri, 16 Februarie 2024 (17:06:56)

Un contract în valoare de aproape 73 de milioane de euro a fost semnat vineri de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, la Ministerul Energiei, pentru ”Reabilitarea sistemului de transport și distribuție energie termică în municipiul Suceava”.

Este primul contract semnat la nivel național pe fondul de modernizare rețele termice inteligente.

Edilul municipiului Suceava a anunțat că ”împreună cu domnul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, am semnat astăzi, la Ministerul Energiei, contractul privind <Reabilitarea sistemului de transport și distribuție energie termică în municipiul Suceava>, în valoare totală de 362.290.407,72 lei (72.817.801,48 euro). Proiectul a fost aprobat pe Fondul de Modernizare, Program Cheie 5, Domeniul de investiții 5.3 <Sprijin pentru modernizarea și dezvoltarea rețelei inteligente de termoficare>, fiind primul contract semnat la nivel național pe componenta de termoficare.”

Contractul prevede:

- reabilitarea a 19,450 kilometri de conducte primare (reabilitare cămine de termoficare, vane, suporți de beton)

- reabilitarea a 51,792 km rețele termice secundare (înlocuirea conductelor existente uzate aferente circuitelor de încălzire, apă caldă de consum și recirculare apă caldă de consum, cu un sistem legat preizolat, reabilitare cămine de termoficare, vane, contoare, suporți din beton)

- reabilitarea a 9 puncte termice (modernizarea echipamentelor, a instalațiilor aferente, precum și a clădirilor în care sunt amplasate echipamentele).

Durata de execuție a investiției este de 32 luni, din care 5 luni realizare proiect tehnic.

Prin implementarea acestui proiect se vor reduce semnificativ pierderile din rețeaua de transport-distribuție, ceea ce va conduce la reducerea subvențiilor pe care le plătește municipalitatea pentru încălzirea orașului.

Lungu a subliniat că ”realizarea acestui proiect va conduce la realizarea unui serviciu eficient și civilizat de termoficare în municipiu Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contract de aproape 73 de milioane de euro, pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice, semnat de Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contract de aproape 73 de milioane de euro, pentru reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice, semnat de Ion Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei