Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 38 (8567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Oficiul Poștal Suceava 1, primul oficiu din județ în care a fost instalat un sistem tehnologic destinat persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere

Vineri, 16 Februarie 2024 (11:32:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Oficiul Poștal Suceava 1, situat în zona centrală a municipiului, pe strada Dimitrie Onciu, nr. 4, a fost lansat, vineri, 16 februarie 2024, un sistem tehnologic destinat persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.

Sistemul este adaptat astfel încât, atunci când o persoană cu deficiențe de vedere îi trece pragul, să poată obține cu ușurință informațiile necesare pentru a naviga în interiorul oficiului și a accesa serviciile poștale fără a avea nevoie de un însoțitor.

Este vorba de proiectul pilot „Step Hear - ghidul nevăzătorilor în oficiile poștale”, pe care Poșta Română l-a implementat anul trecut la Oficiul Poștal 39 din București, și pe care continuă să-l extindă și la alte oficii poștale din țară. Proiectul a fost lansat vineri în 46 de oficii poștale din țară (Oficiul Poștal Suceava 1, primul oficiu din județ) pentru a îmbunătății activitatea și serviciile oferite persoanelor cu deficiență de vedere.

Directorul Oficiului Județean de Poștă și Curierat Suceava, Nicolai Costrâș, a declarat: „Suntem bucuroși că putem contribui la ușurarea vieții nevăzătorilor, dar și a persoanelor cu deficiență de auz, redefinindu-ne rolul social și sprijinul pentru persoanele vulnerabile, prin acest proiect contribuind la incluziunea socială și la înlăturarea barierelor de mobilitate pentru aceștia”.

Sistemul „Step Hear” utilizează tehnologie high-tech, disponibilă gratuit pentru descărcare pe AppStore și Google Play, instalându-se pe telefoanele mobile ale utilizatorilor. Odată conectat la senzorii speciali implementați în Oficiul Poștal Suceava 1, sistemul furnizează un mesaj audio pre-înregistrat, oferind informații esențiale pentru facilitarea deplasării și accesibilității clienților cu deficiențe de vedere. Persoanele cu deficiență de vedere, dar și persoanele cu deficiență de auz vor ști ce servicii găsesc în oficiul poștal, unde anume sunt situate ghișeele, cum să ajungă neînsoțite la un ghișeu sau cum să iasă din oficiul poștal.

Scopul sistemului inițiat de Poșta Română este să ajute beneficiarii, persoanele cu deficiențe de vedere în orientarea în clădirile oficiale, unde navigarea de la un ghişeu la altul poate fi o mare problemă. Astfel, după cum a completat și directorul Oficiului Județean de Poștă și Curierat Suceava, Nicolai Costrâș „Step Hear - ghidul nevăzătorilor în oficiile poștale” reprezintă o soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu nevoi speciale. Pentru a explora mai ușor mediul înconjurător, utilizatorii trebuie doar să instaleze și să deschidă aplicația pe telefonul mobil. Proiectul are ca beneficiari persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de vedere și Asociația Nevăzătorilor din România și filialele locale ale acesteia.

Vineri, 16 februarie 2024, la lansarea proiectului la Oficiul Poștal Suceava 1 au fost prezente mai multe persoane cu deficiențe de vedere, care aveau descărcată aplicația pe telefoane și care au dorit să vadă cum funcționează sistemul tehnologic. Ele au sugerat că un astfel de sistem, lansat în premieră de Poșta Română, ar trebui implementat și în alte instituții ale statului, pentru a veni în ajutorul persoanelor vulnerabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficiul Poștal Suceava 1, primul oficiu din județ în care a fost instalat un sistem tehnologic destinat persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Oficiul Poștal Suceava 1, primul oficiu din județ în care a fost instalat un sistem tehnologic destinat persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei