Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 28 (8557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Clinic de Urgenţă din Suceava va construi un centru multidisciplinar de terapii minim invazive, prin supraînălțarea corpului E

Luni, 5 Februarie 2024 (13:24:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii județeni au aprobat, luni, în unanimitate, studiul de fezabilitate pentru construirea unui centru multidisciplinar de terapii minim invazive în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Documentația a fost înaintată de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în vederea supunerii spre aprobare plenului Consiliului Județean Suceava. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, le-a explicat consilierilor că acest centru este necesar „pentru a ține pasul cu dezvoltarea medicinei”, în contextul în care spre deosebire de intervențiile chirurgicale clasice, terapiile minim invazive reduc costurile pentru spital și asigură recuperarea mai rapidă a pacienților.

Centrul se va construi prin supraînălțarea cu un etaj a corpului E (deasupra laboratorului Synevo), cu o structură metalică independentă, pentru a nu încărca structura de rezistență a clădirii existente. Amenajarea spațiilor funcționale necesare desfășurării activităților medicale se va face pe o suprafață de 1030,73 mp, cu trei săli de examinare angiograf, o sală de endoscopie digestivă inferioară (EDI), o sală de endoscopie digestivă superioară (EDS), o sală examinare computer tomograf (CT), cinci cabinete, două saloane pentru pacienți, o sală simulare și spații cu funcțiuni conexe (grupuri sanitare, depozite, vestiare, camere tehnice etc.). Centrul va avea dotările medicale necesare și va fi echipat cu instalații și echipamente specifice. Suplimentar, conform raportului de expertiză tehnică, se vor realiza consolidări asupra structurii existente a corpului E la nivelul fundațiilor, precum și extinderea casei scării.

La nivelul centrului multidisciplinar de terapii minim invazive se asigură asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat, asistență medicală complexă, precum și asistență medicală pentru pacienți proveniți din alte unități funcționale, în situația în care este depășită competența structurii respective sau evoluția cazului impune acest lucru.

De asemenea, unitatea va avea acces permanent la o sală de operații cu dotări specifice și acces prioritar la laboratoarele și compartimentele de investigații și tratament ale spitalului.

În urma întocmirii studiului de fezabilitate, s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv de investiții este necesară suma de 96,343 milioane de lei, inclusiv TVA, din care construcție și montaj reprezintă 36,475 milioane de lei inclusiv TVA.

Proiectul va fi depus la finanțare prin Programul Sănătate, Prioritatea 3 - Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic de Urgenţă din Suceava va construi un centru multidisciplinar de terapii minim invazive, prin supraînălțarea corpului E.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Clinic de Urgenţă din Suceava va construi un centru multidisciplinar de terapii minim invazive, prin supraînălțarea corpului E5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei