Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 28 (8557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Trei sancțiuni aplicate de ITM Suceava saloanelor de coafură și înfrumusețare din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au aplicat, luna trecută, trei sancțiuni unor saloane de coafură și înfrumusețare din județ pentru muncă nedeclarată. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a precizat că în luna ianuarie 2024, instituția pe care o conduce a desfășurat o campanie pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile coafură și alte activități de înfrumusețare și activități de întreținere corporală. Romeo Butnariu a precizat că în cadrul controalelor inspectorii ITM Suceava au urmărit, printre altele, identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către acești angajatori a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, identificarea celor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor, sau determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare. El a precizat că la acţiune au participat 15 inspectori de muncă, aceștia efectuând 37 controale.

În urma verificărilor, inspectorii de muncă au aplicat pentru alte încălcări decât munca nedeclarată și munca subdeclarată trei sancţiuni contravenţionale, o amendă în valoare de 1.000 lei și două avertismente, fiind dispuse și 41 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate. Șeful ITM Suceava a spus că printre deficiențele constatate se numără lipsa evidenței privind timpul de muncă în pontaje și a evidenței muncii suplimentare, neîntocmirea actelor adiționale de majorare a salariului de la 1 ianuarie 2024, pentru salariații care au avut minim pe economie în ultimele 24 de luni, precum și neacordarea sporului de modificare a repausului săptămânal (sporul de weekend) și neemiterea documentelor privind vechimea la încetarea contractului individual de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei sancțiuni aplicate de ITM Suceava saloanelor de coafură și înfrumusețare din județ.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei sancțiuni aplicate de ITM Suceava saloanelor de coafură și înfrumusețare din județ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei