Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 302 (8526)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5878 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru școli din județ au fost selectate într-un program pilot de educație financiară

Miercuri, 27 Decembrie 2023 (14:38:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece școli din țară, dintre care patru din județul Suceava, au fost selectate pentru a implementa un proiect pilot de educație financiară, programul urmărind dezvoltarea competențelor financiare, pregătirea elevilor pentru independență financiară, cât și responsabilizarea lor cu privire la bani.

Școala Gimnazială „Bucșoaia” Frasin, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială „Mitropolit Iacob Putneanul” Putna vor face parte din proiectul pilot de predare transdisciplinară a educației financiare LifeLab by BCR.

„Proiectul a avut ca scop introducerea elementelor de educație financiară în toate ciclurile de învățământ, în cadrul diferitelor discipline școlare. Abordarea adoptată este una interdisciplinară, astfel materialele educaționale elaborate îmbinând noțiunile de educație financiară cu disciplinele deja predate la școală, conținutul fiind adaptat fiecărui ciclu de învățare (primar, gimnazial, liceal).

Ipoteza de la care LifeLab este aceea că dezvoltarea competențelor financiare în cadrul mai multor materii va duce nu numai la creșterea cunoștințelor și abilităților de educație financiară, ci și a gradului de interes al elevilor față de activitatea școlară”, spun inițiatorii proiectului.

Școlile participante vor avea acces la un curs complementar de educație financiară de 20 de ore, materiale educaționale special dezvoltate de experți și profesori, evenimente, finanțare de 2.000 euro la finalul proiectului, etc.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru școli din județ au fost selectate într-un program pilot de educație financiară.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru școli din județ au fost selectate într-un program pilot de educație financiară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei