Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 289 (8513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă trei tineri în arest sub acuzația că au participat la un atac dat ca-n filmele cu mafioți într-o răfuială legată de droguri

Vineri, 8 Decembrie 2023 (15:51:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii judiciariști de la Rădăuți au continuat ancheta într-un caz de tâlhărie în care patru inculpați sunt deja arestați preventiv pentru 30 de zile. Alți trei tineri din Rădăuți au fost ridicați și duși în arest, acuzați că au participat și ei la atacul dat într-un apartament din Rădăuți. Deși atacatorii au invocat și alte motive, este destul de cert că în joc este vorba de conturi de reglat în afaceri cu traficul de droguri.

S-a ajuns așadar la șapte persoane puse sub acuzare în acest dosar de tâlhărie în care polițiștii și procurorii de la Rădăuți s-au implicat serios. Au făcut-o probabil și având în vedere ”notorietatea” unora dintre autori, mai ales a unuia din ei.   

 

·       Au intrat cu cagule pe față în apartamentul celui cu care aveau multe de reglat

 

 

Conform declarațiilor inculpaților, totul ar fi plecat de la faptul că sora unuia dintre atacatori s-ar fi întâlnit cu tânărul care avea să fie agresat, iar acesta i-ar fi pus fetei ,într-un pahar, o substanță necunoscută, cel mai probabil un produs psihotrop, iar tinerei i s-a făcut rău. Aceasta și-a informat fratele, care a pus la cale o acțiune de răzbunare.

În noaptea de 23 spre 24 octombrie, Paul Alexandru Colibaba, David Hînțari, David Ionatan Tivda și Vili Ștefan Vengjenec au intrat peste tânărul în vârstă de 20 de ani, din Ulma, în apartamentul din Rădăuți în care acesta se afla împreună cu prietena sa minoră. 

Cei patru au intrat în apartament prin surprindere, după o acțiune bine pusă la punct. 

Potrivit datelor de anchetă, cei patru aveau cagule pe față, iar în momentul în care au intrat peste tânărul de 20 de ani, din Ulma, i-au luat concubinei acestuia telefonul și l-au bătut pe cel vizat. La plecare au luat telefonul pentru ca cei doi să nu poată suna imediat la 112, motiv pentru care fapta a fost încadrată la tâlhărie calificată. În afara telefonului ar fi luat și o pungă în care se aflau substanțe susceptibile a fi din categoria drogurilor. Marfa a fost fost arsă lângă un câmp din zona localității Marginea.

În locuință, tânărul atacat ar fi fost lovit, în încercarea de a fi determinat să le dea tâlharilor o sumă mai mare de bani.

Ancheta a fost una complexă, iar pentru a documenta totul polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Rădăuți au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților, dar și la un imobil din Rădăuți unde agresorii locuiau fără forme legale.

Tânărul agresat și-a scos certificat medico-legal din care rezultă că a avut nevoie de 17 zile de îngrijiri medicale pentru însănătoșire.

După ce Paul Alexandru Colibaba, David Hînțari, David Ionatan Tivda și Vili Ștefan Vengjenec au fost arestați preventiv pentru 30 de zile pentru tâlhărie calificată, joi, 7 decembrie, în continuarea cercetărilor,au fost identificați și ridicați pentru audieri și Sebastian Vlăduț Lavric, de 19 ani, Cristian Ionuț Simionovici, de 18 ani și minorul Ionel C., de 17 ani, toți din municipiul Rădăuți, acuzați că i-au sprijinit pe cei patru la comiterea faptei.

S-a ajuns așadar la totalul de șapte persoane puse sub acuzare în acest dosar de tâlhărie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au formulat propunere de arestare preventivă și cu privire la cei trei tineri reținuți în arest joi, 7 decembrie, pentru 24 de ore.   

Din informațiile noastre, parte din ancheta din acest caz este preluată și de polițiștii de la Serviciul Antidrog al BCCO Suceava.

 

·       Antecedentele pe linie de droguri ale elevului ”Paul”

 

Paul-Alexandru Colibaba, zis ”Paul”, este din Rădăuți, iar în primăvara acestui an a fost arestat preventiv într-un dosar instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, Serviciul Teritorial Suceava pentru trafic de droguri.

Acesta este indicat chiar lider al unei grupări.

Gruparea condusă de ”Paul”, care în primăvară era elev în clasa a XII-a la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți, era compusă din mai multe persoane și se ocupa cu vânzarea de substanțe psihoactive, inclusiv multor elevi din zona Rădăuți. După ce marfa era vândută, fiecare membru remitea sumele de bani către Colibaba. Substanțele erau vândute cu un preț ce varia între 200 și 250 lei per gram, la care se adăuga și suma de 50 de lei pentru transport, dacă se impunea livrarea acesteia într-o localitatea mai îndepărtată de Rădăuți.

Același Paul a fost prins la Cluj, în decembrie 2023, cu aproximativ 3 kg de substanțe cu efect psihoactiv, ce urma a fi distribuită către ceilalți dealeri și revândută către consumatorii finali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă trei tineri în arest sub acuzația că au participat la un atac dat ca-n filmele cu mafioți într-o răfuială legată de droguri.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă trei tineri în arest sub acuzația că au participat la un atac dat ca-n filmele cu mafioți într-o răfuială legată de droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei