Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 289 (8513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cele mai frecvente cauze de picat examenul practic pentru permis auto sunt neacordarea de prioritate și depășirile în situații interzise

Vineri, 8 Decembrie 2023 (12:53:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neacordarea priorității în intersecții și depășirile în situații interzise sunt cele mai frecvente motive pentru care candidații pentru obținerea permisului de conducere auto nu promovează proba practică. Viitorul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto din Suceava, comisar Marius Emilian Rusu, a declarat, vineri, în conferință de presă, că segmentul de vârstă care are cele mai mari dificultăți la examenul practic pentru permis de conducere este al persoanelor peste 45-50 de ani, și asta din cauza diminuării reflexelor. Asta nu înseamnă că peste 45 de ani nu se poate promova. Comisarul Rusu a declarat că cel mai vârstnic candidat pe care l-a examinat a fost un fermier în vârstă de 70 de ani, care la prima examinare a fost respins, dar a promovat la a doua susținere. „Nu suntem absurzi la examen, nu picăm la două semnalizări greșite sau la două opriri de motor, dar nu pot promova persoane care nu știu să conducă”, a subliniat comisarul Rusu.

Prefectul Alexandru Moldovan, prezent la conferința de presă, a evidențiat că rata de promovare a examenului practic pentru permis de conducere este destul de scăzută. Astfel, în perioada 20 octombrie – 19 noiembrie a.c., perioadă în care procesul de examinare al candidaților a avut loc pe raza municipiului Suceava, la categoria B au fost examinați 1.867 de candidați, dintre care doar 785 de candidați au fost admiși.

În perioada 8 noiembrie - 7 decembrie a.c., la proba teoretică au fost examinate 2.202 persoane, din care au fost admise 1.097 de persoane, în timp ce la proba practică, dintre 2.228 persoane examinate au promovat doar 846 de persoane.  

În ceea ce privește timpul de așteptare pentru susținerea probei practice pentru obținerea permisului auto categoria B, prefectul a afirmat că la Câmpulung Moldovenesc vineri erau locuri disponibile pentru data de 13 decembrie a.c., la  Fălticeni – 16 decembrie, la Rădăuți din 18 ianuarie 2024, iar la Suceava din 2 februarie 2024.

La sfârșitul acestei luni va fi făcută o analiză a eficienței susținerii acestui examen în celelalte municipii din județ și, în funcție de rezultat, se va stabili dacă măsura va fi menținută și anul viitor.

„Am stabilit cu domnul comisar Rusu să mergem în toate municipiile în care se susține proba practică a examenului pentru permis de conducere, să discutăm cu reprezentanții școlilor de șoferi, să vedem cum putem să-i sprijinim pentru creșterea procentului de promovabilitate. De asemenea, am solicitat agenților examinatori să nu-și schimbe conduita și să manifeste aceeași rigurozitate la examinare”, a mai spus prefectul Moldovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai frecvente cauze de picat examenul practic pentru permis auto sunt neacordarea de prioritate și depășirile în situații interzise.
 Vizualizări articol: 1266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele mai frecvente cauze de picat examenul practic pentru permis auto sunt neacordarea de prioritate și depășirile în situații interzise0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei