Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 289 (8513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

Un șofer fugar s-a ales cu două pneuri făcute praf de banda de cuie a polițiștilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Dispozitivele de oprire tip ,,SPIKE” din dotarea polițiștilor suceveni își arată din când în când eficiența în misiunile de prindere a unor șoferi fugari despre care nu se știe de ce nu vor să oprească la semnal și cât de periculoși pot fi pentru siguranța traficului.

Un ultim caz de acest gen este din noaptea de 5 spre 6 decembrie, când, în jurul orei 23.00, un echipaj de la Poliția municipiului Vatra Dornei acționa în control trafic pe DN 18, în zona Cârlibaba, spre limita de județ cu Maramureș, o zonă destul de rar călcată de oamenii legii.

Pe raza satului Valea Stânei, comuna Cârlibaba, polițiștii au efectuat semnal de oprire unui șofer, care însă nu a dat nici un semn că ar vrea să oprească.

Polițiștii au dat alarma, iar dispozitivul baraj extensibil cu țepi tip ,,SPIKE”, aflat în dotarea Postului de Poliție Cârlibaba, a fost așternut pe carosabil, în fața mașinii.

Fugarul a trecut peste dispozitiv, dar a fost nevoit să reducă mult viteza, având ambele anvelope din partea din față perforate.

Conform unui comunicat al Poliției, după numai un kilometru, șoferul fugar nu și-a mai putut continua deplasarea.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Borșa, care le-a spus polițiștilor că nu a oprit pentru că știa că ITP-ul și asigurarea RCA nu sunt valabile.

După verificările suplimentare s-a constatat că într-adevăr tânărul a comis aceste două abateri, ambele contravenționale, nu de ordin penal.

Prin urmare, polițiștii au aplicat amenzi pentru lipsa ITP și a asigurării și i-au suspendat fugarului permisul, pentru neoprire la semnal.   

”S-a procedat la conducerea conducătorului auto la Sediul de Poliție Cârlibaba, unde a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române, fiind sancționat contravențional conf. OUG 195/2002 cu o amendă în valoare de 3.625 lei. Totodată, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare al autoturismului, a permisului de conducere și s-a dispus imobilizarea vehiculului prin ridicarea celor două plăcuțe cu numerele de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Din păcate, destul de mulți șoferi care circulă pe șoselele din județ refuză să oprească la semnalul polițiștilor.

Uneori, cum este și cazul de față, șoferi iresponsabili încalcă legea și își pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane, deși gravitatea abaterilor rutiere pentru care au de răspuns nu este una majoră.

”Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire”, a avertizat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer fugar s-a ales cu două pneuri făcute praf de banda de cuie a polițiștilor.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un șofer fugar s-a ales cu două pneuri făcute praf de banda de cuie a polițiștilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei