Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 289 (8513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Dacă dragoste nu e...(30). Beția rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Entelehie.Entelehia iubitei – Slăvită să fie în lumea aceasta, slăvită mai presus de toate, slăvită întâi și pe urmă, entelehia iubitei, care preface mărarul, cimbrul, carnea de porc și varza în frumuseți de înger. ( Notă: potrivit DEX, termenul de „entelehie” este o „noțiune introdusă în filozofie de Aristotel și preluată apoi de diverse concepții finaliste, care desemnează perfecțiunea, desăvârșirea ca scop lăuntric al dezvoltării. La unii reprezentanți ai vitalismului, entelehia devine un principiu imaterial al vieții.”) „Dragostea, pe scurt: Ea cântă şi eu ascult. Pe buzele ei calde mi se naşte sufletul.” „Don Juan nu are o mie de pasiuni mărunte, ci o singură pasiune virtuală.” „Ăsta mi se pare lucrul cel mai greu de învățat în contemplarea iubitei: să știi să-i privești ochii.” „Origini. Poetul care cel dintâi a remarcat că iubita sa are doi ochi, două buze, doi sâni, dar o singură inimă, a inventat rimele şi s-a sinucis.” „În numele iubirii – În numele iubirii față de aproapele ni se cere la fiecare pas să ne sacrificăm pentru egoismul altora. Dar nu acesta a putut să fie tâlcul cuvintelor predicatorului de pe muntele cu crini.” (Lucian Blaga).

Anunț.Anunț într-un bar parizian: ,,În cazul unui atac terorist, păstrați-vă calmul, achitați nota de plată și apoi fugiți cât puteți de repede!''.

Aeeer!Electricianul spitalului intră la Reanimare și le spune bolnavilor cu masca de oxigen pe față: – Băieți, luați o gură mare de aer, că tre’ să schimb niște siguranțe!

Beția rece."Patima beției reci face ravagii în capitală. Ce trebuie relevat şi înfierat cu toată asprimea este faptul criminal al acestor dezechilibrați asupra cărora a pus stăpânire viciul nefast al stupefiantelor. Cocainomania este mai răspândită decât celelalte toxice fiindcă un simplu gest discret şi praful ucigător fără miros denunțător e dus la nas neobservat. În ce constă beția stupefiantelor? La început o senzație de frig, pe față pielea se anemiază, pupilele se dilată. Vărsături, palpitații... Câteva halucinații dau semnalul de alarmă anunțând confuzia mentală şi delirul. Injecțiile cu morfină le fac în marea majoritate a cazurilor cei căzuți în această patimă. Prima injecție aduce euforie - impresia că te simți bine. Durerea, dacă există, dispare. Poliția a descoperit în Capitală cluburi unde se practică beția rece... La bursa neagră atât morfina, cât și cocaina se negociază la 600.000 un kg. și 600 de lei gramul. Pentru stoparea beției reci, e necesar să se facă razii cât mai dese la bursa neagră, iar celor prinşi să li se aplice cu severitate textele legii în vigoare." (Ziarul "Fapta" - 22 aprilie 1945)..Călătorie. ”Orice călătorie e ca o partidă de vânătoare fascinantă: pornești fără să poți ghici ce pasăre o să-ți iasă în bătaia puștii. Călătoria e ca vinul, bei și tot bei... și nu știi ce viziuni o să-ți bântuie prin cap. Desigur, călătorind, găsești, de fapt... mereu ceea ce – de fapt - porți în tine. Cei ce suferă și iubesc, dialoghează într-o comuniune tainică cu peisajul pe care-l văd, cu oamenii pe care-i întâlnesc, cu întâmplările pe care le aleg. De aceea, orice călător adevărat creează, construiește întotdeauna, pentru vizitator,, țara pe care o vizitează.” (Nikos Kazantzakis).

Vin.” Batjocoritor este vinul, şi sgomotoasă beutura îmbătătoare, şi cel ce se întrece în ele nu este înțelept. Ale cui sunt vaetele? Ale cui sunt oftările? Ale cui sunt sfezile? Ale cui sunt plângerile? Ale cui sunt zdrobirile în zădar? Ai cui ochi sunt slăbiţi ? Au nu a acelora ce se întârzie la vin? A acelora ce merg să caute vinurile drese ? Nu te uita la vin când e roşu şi sclipeşte în păhar, când alunecă uşor, căci la urmă, el te mușcă ca un șarpe şi împunge ca o viperă. Şi ochii tăi vor căuta la femei străine, și gura ta va vorbi prostii. (Prov. 20:1; 23). Frecvență. „Eu fac dragoste cu soțul meu de 2-3 ori pe săptămână.” – „Eu fac doar o dată pe săptămână.” – „Dar tu nu ai soț!” – „Oh, credeam că vorbim de soțul tău.”

Adulter. ”Fidelitatea te ajută să mori liniștit, infidelitatea te ajută să trăiești liniștit. Cei care spun că adulterinii sunt stresați, nu i-au cunoscut pe cei care s-au chinuit toată viața să fie fideli – și din păcate pentru ei, au reșit.” (Simona Catrina).

Cocoșel.Un zvon foarte răspândit în epocă susținea că Napoleon avea un penis foarte mic. Așa susține și raportul autopsiei realizate de britanici. (Atenție: de britanici!) Care este, probabil, mai degrabă, propagandistic. Pubisul lui a fost descris, atunci, ca având un aspect feminin, asemănător ,,muntelui lui Venus"; nu avea niciun fir de păr pe corp, pielea era albă și fină, iar formele pline și rotunde ale pieptului ,,ar fi fost un motiv de mândrie pentru multe dintre reprezentantele sexului feminin.”. Penisul lui a fost prelevat și conservat; în 1969, a fost scos la licitație de Casa Christie. Organul, denumit, atunci, în mod elegant de către organizatorii licitației ,,tendonul lui Napoleon”, era foarte mic și neplăcut la vedere. Dar cum să arate el mai ,,prezentabil" după 150 de ani? Balada menestrelului. ”Ea era tânără şi-atât/de unduioasă şi mirată/şi şolduri de argint avea/şi glezna neîncercănată;/ea era tandră şi aşa/de-nvăluită în visare/şi-o frunză în priviri purta/şi între sâni un ţărm de mare/ea era singură şi-avea/o linie aşa de pură/şi-un sentiment de catifea/şi-un înger răstignit pe gură.” (Horia Bădescu, ”Balada menestrelului”, din volumul „Cântece de viscol”, Editura Eminescu, 1976.)

Crâșmă.” Ni se relatează din partea locuitorilor de pe strada Sf. Vinere disp. IV, că în acea stradă să află mai multe crâșme decât case; această împrejurare produce foarte multe supărări pacinicilor locuitori, ai căror servitori își petrec zilele şi nopțile numai prin acele crâşme, bând şi făcând feliu de feliu de necuviințe; cu deosebire crâșma ovreului Lupu, se zice că este o peşteră de vagabonzi, unde convin cei mai mișei oameni, care în lipsă de parale plătesc cu felurite obiecte furate, d. e. lemne, găini, ouă, farfurii, pahare, etc. etc. pe care generosul gospodar le primește cu cea mai mare bucurie. Se mai zice că această crâșmă este deschisă toată ziua şi toată noaptea fără escepţiune de zile sfinte, şi fără a fi lipsită vreodată de țințăiturile şi scărțeiturile lăutarilor, tocmiți de însuși crâșmarul. În zilele aceste s'a întâmplat acolo şi o bătaie, în care s'a frănt şi mâna unui servitor. Ar fi bine ca să se ia măsuri din partea locului competent pentru a se pune capăt multelor supărări ce se făcu locuitorilor de către mușterii desfrânați ai acestor crâșme !" (,,Curierul de Iassi" , 9. 04. 1870).

Consolare.Secretara cu directorul, în pat. După aproape două ore de tatonări, văzând că nu mișcă nimic, fata îl consolează: - Lăsați, domnule director, că e prea sătulă...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă dragoste nu e...(30). Beția rece.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacă dragoste nu e...(30). Beția rece5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei