Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 275 (8499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Săptămâna Inovației”, o acțiune de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în mediul academic

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 (12:19:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava derulează de-a lungul întregii săptămâni 20-24 noiembrie programul intitulat Innovation Week („Săptămâna inovației”), o acțiune organizată în cadrul proiectului ILCA - “Innovation Laboratories for Climate Action”, implementat de USV alături de alte șapte instituții de învățământ superior și de cercetare. Instituțiile partenere în acest program sunt Savonia University din Finlanda – coordonator de proiect, University of Forestry, Sofia, Bulgaria, Vilnius College of Technology and Design, Vilnius, Lituania, Lithuanian Research Center for Agriculture and Forestry, Yuriy Fedkovych Chernivtsi National University din Ucraina, Natural Resources Institute din Finlanda și National Scientific Center Institute Of Agriculture NAAS din Ucraina.

Proiectul ILCA își propune să aibă o contribuție importantă în direcția construirii unui ecosistem integrat pentru inovare climatică și în devenirea universităților ca susținători ai antreprenoriatului și ai competitivității. În acest sens, proiectul prevede atât organizarea a numeroase activități de formare și de consiliere, cât și dezvoltarea infrastructurii specifice și a celei de cercetare, un exemplu în acest sens fiind Innovation Lab.

Printre activitățile programului Innovation Week amintim: Prezentarea de metode inovative în educaţie – curs demonstrativ, cu o prezentare interactivă,

Alumni Fair with Innovative businesses, o întâlnire cu reprezentanți din mediul de afaceri, Competiţie de Planuri de Afaceri și Business Fair, Panel de discuţii ştiinţifice, organizat online, Prezentarea de oportunități de finanțare pentru afaceri, Prezentarea publică, în mediul online, a celor mai bune idei de afaceri și premierea acestora în cadrul unui eveniment internațional, cu invitați din țările partenere.

Scopul vizat de aceste activități îl reprezintă creșterea interesului studenților față de temele abordate, crearea de echipe și generarea de idei, precum și promovarea unei culturi a învățării pe tot parcursul vieții.

Trebuie reamintite aici și obiectivele proiectului ILCA - “Innovation Laboratories for Climate Action”, care vizează: consolidarea capitalului uman în inovarea climatică și antreprenoriat prin formarea și îndrumarea studenților, a personalului academic și non-universitar în rezolvarea problemelor sistemice, promovarea capacității multidisciplinare de inovare climatică și socială prin înființarea de laboratoare de inovare climatică și prin implicarea actorilor ecosistemului în dezvoltarea proiectelor de inovare climatică, precum și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) în tranziția climatică și în procesul de digitalizare.

Pentru detalii suplimentare despre proiect, accesați următoarele legături: https://eit-hei.eu/projects/ilca/ , https://ilca-project.eu/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Săptămâna Inovației”, o acțiune de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în mediul academic.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Săptămâna Inovației”, o acțiune de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în mediul academic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei