Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 275 (8499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Momente de reflecție, rugăciune și comuniune, la Hramul Bisericii „Sfânta Ecaterina”

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 (12:36:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 24-26 noiembrie 2023, vor avea loc mai multe servicii liturgice și activități comunitare, trei zile pline de har, cu prilejul Hramului Bisericii „Sfânta Ecaterina” (la ieșirea din Suceava, spre Moara, pe partea dreaptă). Vineri, 24 noiembrie 2023, de la ora 16.00, Taina Spovedaniei – „un moment de reflecție și căință”; de la ora 17.00: Slujba de Priveghere în cinstea Sfintei Ecaterina. „Să ne unim în rugăciune și cântare, aducând laudă și cinstire Sfintei noastre ocrotitoare”, după cum este îndemnul pr. Răzvan Cîmpulungeanu. Tot vineri, la ora 19.00, Taina Sfântului Maslu în sobor de preoți și diaconi, cu rugăciuni de binecuvântare și dezlegare, „un timp de tămăduire trupească și sufletească și de primire a binecuvântării divine”.

„Fiecare zi a sărbătorii este îmbinată în tradiție și semnificație, oferind credincioșilor momente de reflecție, rugăciune și comuniune. În acest context sacru, al sărbătoririi sfintei noastre ocrotitoare, ne reamintim de curajul și înțelepciunea Sfintei Ecaterina și ne inspirăm din exemplul ei de credință neclintită”, a explicat pr. Răzvan Cîmpulungeanu, care a comunicat și programul zilei de sâmbătă, 25 noiembrie, ziua Sfintei Mare Mucenițe și Împărătese Ecaterina. La ora 8.00, este programată Slujba Utreniei („Începem ziua hramului cu inimile și gândurile îndreptate către Dumnezeu cântând psalmii”); ora 9.00: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în sobor de preoți și diaconi („Punctul culminant al sărbătorii, unde ne vom Împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului”); ora 12.00: Agapa prieteniei („Un moment de comuniune și frățietate, să împărtășim bucuria și ospitalitatea creștină”); ora
18.00: Taina Spovedaniei („O nouă oportunitate de a căuta pacea sufletească prin mărturisire”). Duminică, 26 noiembrie, la ora 8.00: Slujba Utreniei („Continuăm să celebrăm cu rugăciune și cântare”); ora 9.00: Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în sobor de preoți și diaconi („Încheiem sărbătoarea hramului în comuniune și mulțumire către Dumnezeu”).

„Vă așteptăm cu brațele deschise pentru a împărtăși împreună bucuria și harul acestei sărbători. Să ne unim în rugăciune și să celebrăm cu devotament și iubire memoria Sfintei Ecaterina, exemplu de curaj, înțelepciune și credință neclintită. Cu Sfânta Ecaterina ca ocrotitoarea noastră, să ne apropiem de Dumnezeu cu inimi pline de speranță și credință. Vă invităm să vă alăturați comunității noastre, pentru a celebra împreună și a ne umple de bucurie, unindu-ne în rugăciune și comuniune”, este mesajul părintelui Răzvan Cîmpulungeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Momente de reflecție, rugăciune și comuniune, la Hramul Bisericii „Sfânta Ecaterina”.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Momente de reflecție, rugăciune și comuniune, la Hramul Bisericii „Sfânta Ecaterina”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei